Hvad er fremtidens HVAC/R-løsning?

Denne weekend fyldte den tekstilbaserede indblæsningsteknologi 45 år. Tekstilkanalen kom til verden som et samarbejde mellem IPS Ventilation (nu kendt som FabricAir) og Slagteriernes Forskningsinstitut for at mindske sygefraværd og forbedre hygiejnen på de danske slagterier. Det nye indblæsningskoncept blev straks en succes!

Konceptet sprædte sig som lynild over hele kloden både inden for fødevareproduktion, men også til andre applikationstyper.

I løbet af de sidste 45 år er FabricAirs indblæsningsteknologi blevet verdenskendt for sin fleksibilitet og kernefordele som trækfri, kondensfri, lydløs, korrosionsfri og hygiejnisk. Teknologien er løbende blevet udviklet og flere spillere er kommet til. Med 45 år på bagen er det relevant at spørge: Hvad bringer fremtiden?

Fremtiden vil sandsynligvis bringe et øget fokus på indendørs luftkvalitet og forbedringer af arbejdsmiljøet over hele verden. FabricAir tekstilkanaler kan spille en vigtig rolle i at skabe morgendagens optimerede indeklima. Teknologien muliggør hidtil uset præcision i indblæsningsmønstre sammenlignet med konventionelle løsninger, hvilket betyder større komfort i opholdszonen og lavere driftsomkostninger.

Bæredygtighed er en voksende tendens over hele verden, ikke kun inden for byggeri. FabricAirs kanalteknologi arbejder i sig selv allerede i retning af en grønnere fremtid, da det lavere trykfald, det præcise design af luftstrømme og de ideelle induktionsmønstre i den nuværende teknologi kan sænke driftsomkostningerne på indblæsningsløsningen med op til 40%. Men der er mange måder at yderligere understøtte denne udvikling. Virksomheder som FabricAir har et socialt ansvar for at lægge pres på forsyningsnetværket og tilskynde udviklingen af endnu mere bæredygtige tekstiler og produktionsmetoder.

Med dokumenteret succes og som førende eksperter inden for tekstilbaseret indblæsningsteknologi, fortsætter FabricAir med at sætte de globale industristandarder og stå i spidsen for HVAC/R-innovation og indeklima.

Læs hele artiklen om fremtidens HVAC/R-løsninger på hjemmesiden.


Læs også historierne om de fem årtiers udvikling indenfor nichen tekstilkanaler:

70’erne: Begyndelsen på en ny luftindblæsningsteknologi

Den nye æra indenfor moderne tekstilkanaler begyndte i Danmark i starten af 1970erne som et samarbejde mellem Slagteriernes Forskningsinstitut og et firma i Electrolux Gruppen, kaldet IPS Dansk Presenning A/S.

80’erne: En global virksomhed bliver født

Det oprindelige formål med tekstilkanalprojektet var at reducere sygefravær i slagteribranchen, uden at gå på kompromis med produktsikkerheden. Succesen var tydelig. Det blev begyndelsen på en helt ny måde at tænke på indenfor HVAC/R, produktsikkerhed og medarbejderkomfort – FabricAir var født!

90’erne: Et årti med produktudvikling og ejerskifte

Da 80’ernes blev til 90’erne, satte internationalisering, nye applikationer og innovation agendaen. Forskning og udvikling var omdrejningspunktet med nye tekstiler og flowmodeller, der blev lanceret i løbet af tiåret. Ejerskabsstrukturen blev ændret flere gange, før IPS Ventilation endelig blev et selvstændigt firma.

00’erne: Global finanskrise medførte vækst og ekspansion

Ved årtusindskiftet var det nyligt uafhængige IPS Ventilation A/S ved at finde sit fodfæste. Tiåret blev et vendepunkt i selskabets historie med nye datterselskaber, ny ejerstruktur og starten på en global finanskrise, der viste sig at være en guldgrube for en innovativ alternativ teknologi i en gammeldags industri som byggesektoren.

10’erne: Barren hæves indenfor HVAC/R

Da FabricAir lancerede verdens første tekstilkanal i 1973, blev det en gamechanger. Det er historien om, hvordan et lille firma fra Danmark voksede til at blive en verdensledende innovator inden for HVAC/R, med kunder over hele kloden og salgskontorer eller distributører i alle større regioner.