FabricAir A/S

Luftfordeling i et antistatisk arbejdsmiljø

Straub valgte tekstilkanaler til produktionen for at højne medarbejderkomforten

Den verdenskendte producent af rørkoblinger til radiatorer og gulvvarme, STRAUB, fik en behagelig og funktionel luftfordeling i produktionen med tekstilkanaler.

Projektet omfattede både et specielt produktionsområde med antistatiske krav samt et kombineret lager og emballeringsområde. Formålet for begge områder var at skabe et sundt og behageligt arbejdsmiljø for medarbejderne.

I det antistatiske produktionsområde skulle systemet fordele konditioneret luft, mens formålet med luftfordelingen i lager- og emballeringsområdet var at tilføre frisk luft, samtidig med at man opnåede en behagelig temperatur.

En hurtig og nem installation var en forudsætning for projektet for at undgå unødvendig nedetid i produktionen under installationen.

Luftfordelingseksperter fra FabricAir besøgte fabrikken forud for designfasen og i tæt samarbejde med STRAUBs fabriksledelse skabte de en skræddersyet løsning. To separate kanalsystemer blev designet og produceret for at sikre det bedste match til de specifikke rumkrav.

I det antistatiske produktionsområde blev FabricAir® Lite 20 tekstil valgt på grund af dets antistatiske egenskaber såvel som dets holdbarhed. Det ikke-permeable tekstil blev perforeret for at skabe et præcist indblæsningsmønster. Gennem en kombination af flowmodellerne SonicFlow™ og MicroFlow™ sikrede eksperterne, at den ideelle luftfordeling blev opnået.

Løsningen til lager- og emballeringsområdet blev skræddersyet i FabricAir® Combi 30, som også er et ikke-permeabelt tekstil. Her benyttede man også en kombination af de samme to flowmodeller.

Det trækfrie arbejdsmiljø opnås gennem de valgte flowmodeller og de luftfordelingsmønstre, de skaber. Ved at anvende laserskårne perforeringer på hele kanalens overflade i dens fulde omkreds skabes en rolig diffusion og en optimal opblanding uden træk. Kanalens nærzone forhindrer dannelsen af kondens på og i kanalen og sikrer dermed også at støv og partikler ikke sætter sig på og inden i kanalen.

FabricAirs indblæsningsteknologi inkluderer ophængningsløsninger, der opfylder behovet for hurtig installation og minimal nedetid. Når skinnerne er monteret i loftet, glider kanalen let og enkelt på plads. Installationen kan håndteres af bare to personer på grund af tekstilkanalens lave vægt I sammenligning med konventionel stålkanaler betyder det besparelser på op til 75% på installationsprocessen i tillæg til det sikkerhedsmæssige aspektet ved ikke at håndtere tungt stål.

For at piffe kanalen lidt op valgte STRAUB en blå farve, der matcher deres firmafarver og tilføjede deres logo, så kanalen er med til at skabe en sammenhængende virksomhedsæstetik.

Alt omkring dette projekt, fra design til implementering, overholdt tidsplanen og dermed blev ønsket om en hurtig og rettidig levering og samling opfyldt. Et tekstilkanalsystem ankommer typisk til pladsen på bare 13 dage efter ordren er frigivet til produktion – det er derfor tekstilkanaler er velegnede til lean construction.

Fabriksledelsen såvel som medarbejderne i STRAUB er meget tilfredse med deres nye komfortable, trækfri arbejdsmiljø.

Læs mere om tekstilkanaler og tekstil-baseret indblæsningsteknologi på http://www.fabricair.dk.