Luftkvalitet har en væsentlig effekt på atleternes præstation i sportsfaciliteter

At sikre det rigtige indeklima i sportsarenaer har nævneværdigt positive effekter på atleter og brugerkomfort. Korrekt luftfordeling er nøglen til at opnå en sund luftkvalitet og et behageligt indeklima.

Metabolisk varmeforøgelse er en naturlig konsekvens af at træne, uanset hvilken sportsgren du vælger. Sved og lugt fra atleter blandes med luften i rummet og øger dermed fugtigheden og temperaturen – medmindre det modvirkes af en veldesignet HVAC-løsning.

Forskere har fundet en væsentlig sammenhæng mellem atleternes præstation og lufttemperaturen. I en undersøgelse af maratonløbere, der blev offentliggjort i tidsskriftet PLOS.org, fandt de, at når temperaturen steg, faldt løbernes hastighed. Et ordentligt indblæsningsdesign er derfor vigtig for at skabe de ideelle betingelser, der gør det muligt for atleter at yde deres bedste.

Indeklimaet bliver påvirket af den luft, der blæses ind. kvaliteten af den kan forbedres ved hjælp af et forfilter, men også af luftens fordelingsmønstre. Det sidstnævnte bestemmes af indblæsningsdesignet og bør ideelt tilpasses det specifikke rum for at undgå områder med stillestående luft og varme eller kolde zoner.

Det ideelle indblæsningsmønster påvirkes af mange faktorer, såsom loftshøjde, rumdimensioner og luftens formål. En sportsarena er typisk også opdelt i separate zoner med hver deres særskilte behov for luftfordeling, f.eks. tilskuerpladser, spillerzonen, gangarealer, omklædningsrum osv.

Sportsarenaer tjener ofte mange forskellige formål og kan rumme et varierende antal mennesker henover ugen. Daglige træningssessioner har typisk et meget begrænset publikum, hvorimod begivenheder tiltrækker et stort antal mennesker. HVAC-løsningen skal fungere perfekt under alle disse forhold, og et luftfordelingssystem med en høj grad af præcision er nøglen til at opnå netop det.

Tekstilbaseret indblæsningsteknologi er den mest fleksible løsning på markedet. FabricAir skræddersyr luftfordelingssystemet med enestående præcision til den specifikke sportsarena under hensyntagen til formålet med anlægget og de forskellige rum, samt størrelse, dimensioner og andre nøglekrav.

At sikre et behageligt indeklima med en høj luftkvalitet er et kendetegn ved teknologien, der er opfundet af FabricAir. Med trækfri komfort udtyndes de ubehagelige lugte og fugtigheden nedbringes ved hjælp af et højt luftskifte ved lav hastighed. Dette sikrer også, at den korrekte temperaturværdi opnås.

FabricAir tekstilkanalsystemer er praktisk talt lydløse og beskadiges ikke af stød og slag fra f.eks. flyvende bolde. Luftgardiner kan bruges til at adskille zoner i det samme rum, f.eks. publikum og spillerzonen, og til facility managerens stor glæde, er systemerne praktisk talt vedligeholdelsesfrie, så længe det rigtige forfilter er installeret.

Lær mere om luftfordeling i sportsarenaer og læs en rækkes cases fra sportsapplikationer i hele verden på dk.FabricAir.com.