Hygiejnisk luftindblæsningsteknologi er ideel til fødevareproduktion

FabricAirs indblæsningsteknologi er en gamechanger indenfor fødevareproduktion og dækker den fulde værdikæde fra jord til bord. Kanalerne er kondensfri, hæmmer bakterievækst og er fuldt vaskbare, endda i autoklave. Det gør tekstilbaseret indblæsningsteknologi til markedets mest hygiejniske løsning.

Teknologiens præcise indblæsningsmønstre sikrer en jævn luftfordeling, bedre opblanding og en homogen temperatur på tværs rummet. Et højt luftskifte ved lav hastighed eliminerer træk uden at kompromittere produktsikkerheden, hvilket skaber større medarbejderkomfort. Og med tekstilbaseret indblæsning, kan man opnå energibesparelser på op til 40%.

Løsningen kan indbygges i enhver proces, hvor der er behov for køling, for eksempel på slagterier, i udligningskølerum, i mejeriproduktion, i storkøkkener  og i bagerier. Det er en teknologi, der ikke belaster bygningskonstruktionen, hvilket gør den ideel både til renoveringer og nybyg.

Med tekstilkanaler er det heller ikke nødvendigt at overdimensionere installationen i kølelagre, for det nøjagtige indblæsningsmønster og den jævnt fordelte luft sikrer temperaturgradienter på tværs af det afkølede rum så lave som ± 0,5°C.

Verdens første tekstilkanal blev installeret af FabricAir i 1973 på et slagteri på Sjælland. Det var resultatet af et F&U-samarbejde med Slagteriernes Forskningsfond, og det blev begyndelsen til en helt ny måde at tænke indblæsning og luftfordeling på inden for HVAC / R i fødevareproduktion. I dag hænger der tekstilkanaler på de fleste danske slagterier og teknologien er vidt udbredt til andre projekttyper og bruges blandt andet i drivhuse, staldanlæg, udligningskølerum, produktionslokaler, proceskøl, og lagerfaciliteter – dermed understøtter teknologien hele værdkæden fra jord til bord.

Læs mere om fordelene ved tekstilbaseret indblæsningsteknologi på http://www.fabricair.dk.