FabricAir A/S

Sådan opnås effektiv termisk destratificering

Effektiv termisk destratificering er en forudsætning for et behageligt indeklima. Det er vanskeligt at opnå, når luften fordeles gennem stålkanaler, fordi den konventionelle teknologi ofte resulterer i stillestående luft og varme- eller kolde zoner. Et skift til tekstilbaseret indblæsningsteknologi løser denne udfordring effektivt.

Malmø MessecenterStratificering, også kendt som lagdeling af luften, sker i alle rum, hvis ikke det specifikt modarbejdes. Der sker, fordi temperaturen stiger fra gulv til loft, da kold luft er tungere end varm luft.

Der er typisk en temperaturforskel på op til 1,5°C pr. lodret fod. Jo højere loftet er, jo mere ekstrem er temperaturforskellen mellem gulv og loft. Luften lægger sig naturligt i lag imellem de to punkter og destratificering er tilbageførslen af denne proces.

FabricAirs tekstilkanaler skaber en uovertruffen destratificering med en lav temperaturgradient på tværs at rummet. Det skyldes den store fleksibilitet i indblæsningsdesignet – en fleksibilitet, der inkluderer kanalprofil, tekstiltyper, flowmodeller og ophængsløsninger.

Gennem ingeniøroptimerede indblæsningsmønstre sikrer man en effektiv opblanding af rummets luft. Dermed elimineres lagene af varm, kold og / eller stillestående luft og der sikres temperaturudligning i hele rummet. Der er den proces, der er kendt som termisk destratificering.

Jævn luftfordeling uden ubehagelige trækgener skaber det bedste indeklima, og effektiv temperaturudligning er et vigtigt aspekt.

Der er mange faktorer, der påvirker hvilket design, der er bedst egnet til det specifikke projekt, f.eks. antallet af mennesker, de processer der sker i rummet, HVAC-specifikationerne, placeringen af forsynings- og returluft, solvarme og isolering mod udendørs vejrforhold osv. Derfor er det vigtigt at vælge en fleksibel og alsidig teknologi, så man opnår effektiv termisk destratificering.

Ved hjælp af en kombination af flowmodeller designer ingeniøren de bedste indblæsningsmønstre til det givne rum og formål. Typisk indeholder den ideelle løsning en blanding af diffus indblæsning og retningsbestemte kast. Et højt luftskifte ved lav hastighed foretrækkes i mange tilfælde for at opnå optimal komfort og et trækfrit arbejdsmiljø. CFD bruges ofte til at verificere effektiviteten af løsningen, især i mere komplekse applikationer.

Et skræddersyet luftfordelingssystem fra FabricAir tilpasses til specifikationerne i projektet og ankommer på byggepladsen små to uger efter ordren er frigivet til produktion. Når systemet ankommer, er det klar til installation direkte fra kassen. Der er ikke behov for in situ tilpasning af kanaler, isolering, maling og så videre. Sammen med let transport og en enkel installationsproces muliggør det besparelser på op til 70% af de samlede installerede omkostninger sammenlignet med stålkanaler.

De præcise indblæsningsmønstre og den deraf følgende effektive termisk destratificering gør også, at FabricAir tekstilkanaler er et mere energivenligt alternativ. Op til 40% energibesparelser kan opnås ved blot at skifte fra stålkanaller til FabricAir tekstilkanaler.

Det er derfor tekstilbaseret indblæsningsteknologi er den mest effektive måde at opnå effektiv termisk destratificering.

Læs mere om teknologien bag tekstilbaseret indblæsning på dk.FabricAir.com