VAILLANT GIVER GRØN VARME TIL DIT NÆSTE PROJEKT

Tre forskellige typer varmepumper hjælper bygherrer og håndværkere på vej i den grønne omstilling.

Varmepumper er gode for miljøet og kan holde varmeregningen nede, og de er blevet stadig mere efterspurgte i de senere år.

”Varmepumpen er den samfundsøkonomiske mest fordelagtige løsning, og samtidig er det den eneste varmekilde, hvor du kan flerdoble energieffektiviteten, så du reelt kun betaler ca. en femtedel af boligopvarmningen”, fortæller Product Manager Varmepumper hos Vaillant A/S, Christian Petersen.

Der er tre forskellige typer at vælge mellem, som du kan læse mere om på Vaillants hjemmeside, eller du kan få en certificeret Vaillant-forhandler til at hjælpe dig med valget. Det er også muligt at kontakte Vaillant direkte med spørgsmål.

JORDVARMEPUMPEN

Den største og mest effektive pumpe er jordvarme enten med jordslanger eller med en boring. Et jordvarmeanlæg udnytter energien i jorden optimalt, og anlægget skaber tre-fire gange så meget energi, som det bruger. Det er et robust anlæg med ekstra lang levetid og stabil drift, og det kan varme både luft og vand, og det er særligt egnet til lejlighedskomplekser og større ejendomme. Jordvarmepumpen geoTHERM perform fra Vaillant er et kraftfuldt system, som er ideelt til udskiftning af ældre jordvarmepumper eller til moderniseringsprojekter.

LUFT TIL VAND

Luft til vand varmepumpen trækker varme fra udeluften og fører den ind i bygningen i et system baseret på vand. Pumpen kan opvarme boligen hele året rundt, og den giver også varmt brugsvand. Det er en holdbar pumpe med lang levetid. Vaillants klimavenlige varmepumpe aroTHERM plus er én af de få i branchen med det naturlige og energibesparende kølemiddel R290, som kan give vandet en fremløbstemperatur på op til 75 °C.

LUFT TIL LUFT

Den mindste type er luft til luft varmepumpen, som udmærker sig ved små omkostninger til anskaffelse, opsætning og vedligeholdelse. Den henter energien fra udeluften og fører den ind i huset med en ventilator. Vaillants climaVAIR fås i fire ydelsesstørrelser og kan om sommeren anvendes som aircondition – den er både varmepumpe, klimaanlæg eller airconditionanlæg. Den er en god løsning, når målet er et rart og godt indeklima med tilpasset temperatur, og den kan styres med en mobiltelefon.

”Varmepumper er fremtiden, og jo mere markedet vækster, jo mere udvikling vil vi se. I dag erstatter varmepumper flere steder den dyre fjernvarme, og med fortsat mere effektive pumper vil mindre anlæg fremover kunne bruges steder, hvor man i dag har for lidt plads”, siger Christian Petersen. Vaillant har som mål, at de gerne vil reducere deres CO2-udslip i 2030 med 50 % sammenlignet med 2018.

Se videoen og kom med bag facaden hos Vaillants produktionsfaciliteter i Tyskland:

OM VAILLANT A/S

Vaillant er en af Europas førende producenter inden for innovativ opvarmnings- og varmtvandsproduktion. Virksomheden har været på det danske marked siden 1961, og Vaillant A/S har kontor i Taastrup.

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Christian Petersen – Product Manager Varmepumper, Christian.petersen@vaillant.com, tlf. 46160200