New kid on the Building Green block

Jason Roberts fra bevægelsen Better Block er kendt for at skabe bedre byrum og lokale fællesskaber med guerilla-metoder. På årets Building Green i Forum giver han opskriften på, hvordan du med få enkle midler kan skabe levedygtige byrum.

Du kan selv forandre din by. Lad være med at vente på kommunen eller myndighederne tager initiativ til byudvikling. Tag sagen i egen hånd. Mal cykelstier på kørebanen, skab sving på vejbanen med nye træer eller markér en ny fodgængerovergang med hvid gaffatape. Uden at spørge om lov først.

Det er den amerikanske guerilla-urbanist Jason Roberts bud på, hvordan du skaber bedre byrum. Han er manden bag Better Blocks – en international bevægelse, der skaber bedre byrum nedefra med guerilla-metoder. Nu kommer han for første gang til Danmark for at inspirere gæsterne på Building Green med sine skæve ideer.

Undgå køen og tilmeld dig Building Green i dag!

Det er et stort scoop, at vi har fået Jason Roberts til at rejse over Atlanten for at besøge Building Green. Han har nogle ret vilde tanker om byudvikling og har med få enkle midler formået at skabe store forandringer i det små. Han har et utroligt engagement og formår at få folk med på sine ret vilde ideer. Vi glæder os til at præsentere ham for det danske publikum, siger Sarah Elhauge, projektleder på Building Green.

En international succes
Den aktivistiske amerikaner blev inspireret til sit arbejde af en tur til Europa, hvor han oplevede levende bymiljøer på Italiens mange pladser og de fyldte cykelstier i Skandinavien. Det overbeviste ham om, at der kunne gøres noget ved byrummene hjemme i Dallas. Det første projekt så dagens lys i 2010. Her transformerede han en trist trafikeret vej til et festligt og kulturelt samlingspunkt for hele lokalmiljøet i samarbejde med de lokale beboere. Der skal blot én person og en rulle gaffatape til for at skabe den første forandring, som Jason Roberts siger.

Jason Roberts initiativ i Dallas har siden spredt sig til hele verden. Hver dag udfører mindre grupper af lokale borgere forandringer i deres lokalmiljøer i lande som USA, Iran og Australien – uden at spørge om lov først.

De ikke-etablerede er også med
Building Green lægger hvert år scene til inspirerende foredrag med markante personligheder i bygge – og arkitektbranchen. Den amerikanske guerilla-urbanist Jason Roberts er med en baggrund som It-konsulent og rockmusiker ikke del af det etablerede miljø. Men det er meningen:
“Vi vil gerne være kendt som stedet, hvor du hører om de nyeste tendenser indenfor branchen. Det skal ikke kun være de etablerede, der kommer til orde – også de lidt mere skæve, kreative og uprøvede ideer er velkomne, så vi kan få så mange perspektiver på bæredygtigt byggeri som overhovedet muligt” slutter Sarah Elhauge.

Læs mere om The Better Block her.