Deadline for indstillinger til Det Bæredygtige Element 2017!

Deadline for indstillinger til Det Bæredygtige Element udløber 6. oktober. Der uddeles 2 priser 1. november, den ene hylder en bæredygtig ildsjæl, den anden hylder det bedste bæredygtige produkt eller løsning.

Bæredygtigt byggeri kan være en diffus størrelse! Er det bæredygtigt, når alle byggematerialer er biobaserede? Når energiforbruget stemmer overens med beregningerne? Skal byggepladsen være energieffektiv? Må materialerne transporteres langvejs fra? Og er det en forudsætning, at indeklimaet er godt før byggeriet er bæredygtigt?

Spørgsmålene er mange og det samme er definitionerne. Men et faktum er, at i alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har en særlig person gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! Der har med andre ord været “et bæredygtigt element”. Det er en ildsjæl, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer, entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades. Vedkommende har nu muligheden for at blive anerkendt og modtage – Det Bæredygtige Element – Personprisen.

Derudover hylder vi en udstiller ved Building Green, som fremviser et produkt, som bidrager til et grønnere byggeri. Der er masser af spændende producenter på messen som hver især har spændende produkter at vise frem – et af disse produkter vil vi gerne sætte spot-light på – Det Bæredygtige Element – Produktprisen.

Vi derfor både hylde en person som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, og en udstiller ved Building Green, som har et produkt, som har spillet ind og gjort byggeriet mere bæredygtigt.

Indstil i dag!

Disse “bæredygtige elementer” fortjener en pris for at gøre en forskel. Building Green og InnoBYG har valgt at belyse en række af disse elementer og hædre en person og et produkt med prisen for Det Bæredygtige Element 2016

Hvem skal nomineres til Det Bæredygtige Element 2017?
I har nu mulighed for nominere det element, I mener fortjener prisen. Det Bæredygtige Element skal kunne leve op til følgende kriterier:

Have gjort en bæredygtig forskel
Være et eksempel til efterfølgelse
Have givet inspiration til byggebranchen

Juryen består i år af følgende medlemmer:
Tina Saabye Madsen, Stadsarkitekt, Københavns Kommune
Signe Kongebro, Partner, leder af bæredygtighedsafdelingen, Henning Larsen Architects
Niels Bjørn, Urbanist, Ph.D., URBAN
Harpa Birgisdottir, Seniorforsker, ph.d., SBi
Lone Feifer, Strategisk Projektchef, Velux Group
Kasper Lynge Jensen, Udviklingschef Bygning og Bygningsdesign, Aarhus School of Engineering

Indstillingen lukker 6. oktober 2017 kl 12. Indstil i dag!

Tilmelding til Building Green er åben! Tilmeld dig!