Building Green: Stor interesse for grønne byggeløsninger

Byggeriet er kommet godt – og grønt – fra start. Sådan lyder budskabet fra Building Green, der ser frem til at gå et nyt og grønnere byggeår i møde. Over 60 pct. af messens udstillerstande er allerede booket, og udstillerne ser frem til at møde de mange arkitekter, landskabsarkitekter, ejerledere, CEO’s, ingeniører, konsulenter mv., der forventes at komme på messen. Året igennem vil en række seminarer, begivenheder og partnerskaber desuden sætte ekstra fokus på vigtigheden af et mere energieffektivt og miljøvenligt byggeri.

Building Green-seminar fra 2015. På billedet ses (fra venstre) Peter Grønlund fra LIVINGlab by DOVISTA - Arne Boelt, Borgmester i Hjørring Kommune – Lene Espersen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder - Martin Lidegaard (R). Foto: Claus Starup
Building Green-seminar fra 2015. På billedet ses (fra venstre) Peter Grønlund fra LIVINGlab by DOVISTA – Arne Boelt, Borgmester i Hjørring Kommune – Lene Espersen, adm. direktør, Danske Arkitektvirksomheder – Martin Lidegaard (R). Foto: Claus Starup

 

Står det til Danmarks største fagmesse for bæredygtige og energieffektive byggeriløsninger kommer bæredygtighed til at stå højt på byggeriets dagsorden i 2016. Building Green, der i år løber af stablen 2.-3. november i Forum i København, tiltrak sidste år 5623 besøgende med 45 forskellige nationaliteter.

Besøgerkategorien, der omfatter bl.a. arkitekter, landskabsarkitekter, konstruktører og designere var med en andel på 20 pct. den største, stærkt efterfulgt af ejerledere, adm. direktører, CEO’s og partnere, der udgjorde 15 pct. af messens deltagere. 13 pct. af de besøgende sidste år lå i kategorien ingeniører, rådgivere og konsulenter.

Forberedelserne til årets messe er nu skudt i gang, og med små 10 måneder igen er mere end 60 pct. af udstillerstandene allerede blevet booket.

Øget fokus på videndeling og netværk
– Besøgstallene for sidste års Building Green indikerer, at 2016 tegner til at blive et positivt år for det bæredygtige byggeri. Der er et stigende behov i og omkring byggebranchen for at øge kendskabet til løsninger, der minimerer det miljømæssige aftryk, mindsker CO2-udslippet, reducerer energiforbruget, genanvender ressourcerne mv., udtaler Henrik Ulander, der er adm. direktør for Building Green.

Foto: Claus Starup
Foto: Claus Starup

 

– Netværk, videndeling og debat er afgørende redskaber i indsatsen for at få sat endnu mere tryk på den bæredygtige udvikling og omstilling. Derfor gentager vi igen i år succesen med afholdelse af morgenseminarer forud for Building Green, ligesom messen igen i år vil danne rammen om et sprødt seminarprogram samt et systematisk partnerskabs- og netværksarbejde, fortsætter han.

Grønt fra start
Ifølge Henrik Ulander har det danske byggeri ikke mindst fået en grøn start på 2016 takket være det nye bygningsreglement, der trådte i kraft d. 1. januar. BR15, som var et af de helt varme emner i forbindelse med sidste års messe, skærper nemlig energikravene til såvel nybyggerier som renoveringer.

Foto: Claus Starup
Foto: Claus Starup

 

Dertil kommer genindførelsen af en ny og grøn BoligJobordning, der ved årsskiftet blev indført for at fremme den grønne omstilling, klimaindsatsen og det bæredygtige byggeri. BoligJobordningen – bedre kendt som håndværkerfradraget – har således medført, at boligejerne kan få fradrag for at energiforbedre og klimasikre deres bolig. Men også COP21-aftalen peger mod en grønnere fremtid, da stort set alle lande har forpligtiget sig til hvert sit CO2-reduktionsmål.

– Med klimaaftalen er der opsat et overordnet mål om højst to graders temperaturstigning. Det er en positiv udvikling, som byggeriet har stor indflydelse på og dermed endnu en grund til at tænke bæredygtighed ind i morgendagens byggeprojekter, afslutter Henrik Ulander.