Åbent for indstillinger til Det Bæredygtige Element 2016!

Vi har nu åbent for indstillinger til Det Bæredygtige Element, som uddeles på Building Green d. 2. november. I år har vi to priser, den ene hylder en bæredygtig ildsjæl, den anden hylder det bedste bæredygtige produkt eller løsning.

Bæredygtigt byggeri kan være en diffus størrelse! Er det bæredygtigt, når alle byggematerialer er biobaserede? Når energiforbruget stemmer overens med beregningerne? Skal byggepladsen være energieffektiv? Må materialerne transporteres langvejs fra? Og er det en forudsætning, at indeklimaet er godt før byggeriet er bæredygtigt?

dbe2015Spørgsmålene er mange og det samme er definitionerne. Men et faktum er, at i alle forsøg på at bygge bæredygtigt, har en særlig person gjort en forskel, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse! Der har med andre ord været “et bæredygtigt element”. Det er en ildsjæl, som har haft bæredygtighed med i designet, bygherren, som har valgt certificerede materialer, entreprenøren, som har insisteret på, at alt lys er slukket, når byggepladsen forlades. Vedkommende har nu muligheden for at blive anerkendt og modtage – Det Bæredygtige Element – Personprisen.

I år vælger vi også at hylde en udstiller ved Building Green, som fremviser et produkt, som bidrager til et grønnere byggeri. Der er masser af spændende producenter på messen som hver især har spændende produkter at vise frem – et af disse produkter vil vi gerne sætte spot-light på – Det Bæredygtige Element – Produktprisen.

I år vil vi derfor både hylde en person som har medvirket til at fremme bæredygtigheden i byggeriet, og en udstiller ved Building Green, som har et produkt, som har spillet ind og gjort byggeriet mere bæredygtigt.

Disse “bæredygtige elementer” fortjener en pris for at gøre en forskel. Building Green og InnoBYG har valgt at belyse en række af disse elementer og hædre en person og et produkt med prisen for Det Bæredygtige Element 2016

Sidste års vinder
Sidste år hyldede vi kun ét element og det blev entreprenørvirksomheden Logik og Co., der løb med den ærefulde pris.

Motivationen fra fagjuryen for at vælge Logik og Co. lød bl.a.:
“Fagjuryen har vurderet, at årets vinder af Det Bæredygtige Element 2015, tjener til inspiration og er et eksempel til efterfølgelse i den danske byggebranche, hvad angår virksomhedens tilgang til bæredygtighed”.

Hvem skal nomineres til Det Bæredygtige Element 2016?
Igen i år indtager Building Green og InnoBYG konferencescenen og hædrer Det Bæredygtige Element 2016, når prisen overrækkes på Building Green, der afholdes den 2. og 3. november 2016 i Forum.

I har nu mulighed for nominere det element, I mener fortjener prisen. Det Bæredygtige Element skal kunne leve op til følgende kriterier:

  • Have gjort en bæredygtig forskel
  • Være et eksempel til efterfølgelse
  • Have givet inspiration til byggebranchen

 

Juryen består i år af følgende medlemmer:
Tina Saaby Madsen – Københavns Kommune
Niels Bjørn – URBAN
Signe Kongebro – Henning Larsens Architects
Harpa Birgisdottir – SBi
Lone Feifer – Velux
Kasper Lynge Jensen – InnoBYG

Har du spørgsmål, kan du kontakte InnoBYG på tlf: 72 20 29 89 eller innobyg@teknologisk.dk

Indstillingen lukker 7. oktober 2016 kl 12. Instil her!