METRO THERM A/S

Otto Schäffer fra METRO THERM går på pension

METRO THERMS grand old man i salgssupporten, Otto Schäffer, går på pension 14. december 2016 efter mere end 40 år i firmaet.

Den utrættelige energi, den 65-årige sælger har lagt i sit arbejde, skal nu kanaliseres ud i det nye hus på Sjællands Odde, havearbejde og ikke mindst familien. ”Min kone glæder sig! Nu kommer jeg nok til at lave mere mad derhjemme.”

Otto Schäffer havde sin første arbejdsdag hos Metrotermisk Salg, som det hed dengang, 1. august 1975. På en af sine første arbejdsdage mødte han virksomhedens stifter, Jørgen Jørgensen. ”Hvem fanden er De?”, spurgte Jørgen Jørgensen. ”Ja, jeg er ny her.” ”Ny? Vi skal da ikke have nye folk”. Det blev begyndelsen til et fint venskab, der varede indtil Jørgen Jørgensens død i 1976.

Otto Schäffer er oprindelig elektriker og anlægsgartner, men det var salget, der trak.

”Jeg har inderst inde altid vidst, at jeg ville noget med salg. Når man er født sælger og selv kan føle det, så har man en vis tilfredsstillelse – det har jeg i hvert fald – i at overbevise folk om, at det her er det rigtige. Også at man kan se kroner og øre i det bagefter.”

Fra oliekriser til dele-EDB
Under oliekrisen i 1970’erne var det pludselig blevet meget dyrt at varme huse op med olie. Det eneste alternativ var varmepumper, som kunne spare halvdelen af forbruget, og derfor steg produktionen eksplosivt, og firmaet voksede med. Otto har bl.a. været med i serieproduktionen af de første brugsvandspumper i Europa.

”Da jeg startede, blev leveringssedler stadig skrevet i hånden. I 1984 fik vi EDB, med skærme på størrelse med store grillovne. Der var ikke råd til, at vi kunne have en computer hver, så vi måtte deles to mand om én på et skrivebord. Med et stykke reb trak vi så skærmen over, når vi skulle bruge den”.

Arbejdsglæde og gode kunder
Så kom fjernvarmeboomet, og METRO THERM udviklede sig i de følgende år til at være storleverandør af ventilation, fjernvarme og elbeholdere. Og Otto blev hængende, for der var stadig nye udfordringer. ”Jeg har aldrig fortrudt. Jeg har været glad for at gå på arbejde hver eneste dag.”

Otto har ikke ønsket at holde en afskedsreception. Men man er velkommen til at lægge vejen ind forbi salgslokalet hos METRO THERM, hvis man gerne vil sige farvel.

Otto Schäffer
Otto har firmarekord med 252 telefonsamtaler på en dag. For det fik han diplomet ”Det hotte øre”