Hvide Sande har Danmarks (måske) billigste fjernvarme

Her ses Morten Rauhe, driftsleder hos Hvide Sande Fjernvarme, foran to af de tre vindmøller, de har opsat ved den jyske vestkyst

Hos Hvide Sande Fjernvarme kan de prale af en uhørt billig fjernvarme. Det skyldes bl.a. tre store vindmøller samt intet mindre end en 10.000 kvadratmeter stor solcellepark. Læs med og hør deres driftleder, Morten Rauhe, fortælle om fjernvarmeværkets mange grønne initiativer.

I den vestjyske by Hvide Sande kan de, foruden langstrakte kyster og et skønt havnemiljø, også prale af en yderst eftertragtet fjernvarmeforsyning. Hvide Sande Fjernvarme er nemlig meget tæt på at være en 100 % grøn fjernvarmeforsyning. Faktisk er over 90 % af deres forsyning drevet af grønne initiativer, herunder en kæmpe solcellepark samt tre velproducerende vindmøller placeret helt ud til vandet.

Det betyder også at Hvide Sande Fjernvarmes varmeproduktion er næsten 100 % selvforsynende, da energien ofte bliver skabt udelukkende ved hjælp af vind- eller solkraft.

Det har også indflydelse på prisen 
Og med sådan et setup, har det også positiv indflydelse på den pris, Hvide Sandes beboere skal betale i varmeregning.

Sidste år lå den gennemsnitlige fjernvarmepris for et standardhus nemlig på kun ca. 6000 kr. om året! Det er langt under halvdelen af landsgennemsnittet fra sidste år på 14.875 kr. om året (Kilde: Videnscentret Bolius).

Det gør Hvide Sandes fjernvarmeforsyning til én af de – hvis ikke dén – billigste i Danmark.

Vi har selvfølgelig en billig fjernvarme her i Hvide Sande i og med, at vi er selvforsynende – hvilket måske også trækker lidt folk til byen
– Morten Rauhe, Driftsleder hos Hvide Sande Fjernvarme

Vil du vide mere?
Vil du vide mere om, hvad Hvide Sande Fjernvarme har gjort for at gøre fjernvarmen til en både økonomisk rentabel og miljøvenlig varmekilde? Så kan du i vores artikel- og filmserie komme med ind bag kulisserne og få et dybdegående indblik i deres mange grønne initiativer – og deres ambitioner for fremtiden.

Se artikel- og filmserien her.