METRO Delta passer perfekt til PVT-projekt

METRO Delta hos Birger

Ved Birger Bjerregaards hus i Helsinge er hele husets tagflade blevet dækket til med PVT- og solcellepaneler. Det stiller høje krav til varmeløsningen – krav, som vores METRO Delta kunne indfri.

Ved Birger Bjerregaards hus i Helsinge er der sket massive ændringer på det seneste.

Blandt andet er hele husets tagflade blevet dækket til med PVT- og solcellepaneler. Og med så mange paneler kommer Birger i fremtiden til at producere uanede mængder af varme og el til boligen.

Så meget energi stiller høje krav
Med sådan en akkumulering af energi, sættes der til gengæld høje forventinger til husets varmeløsning. Og her kom det ambitiøse projekts bagmand, Yakov Safir fra solcelleproducenten RACELL, på lidt af en opgave.

Derfor brugte Yakov lang tid på at finde en varmepumpe, der – foruden at skulle kunne modtage så meget energi – også skulle kunne lave energieffektiv varmefordeling samt være selvforsynende. Og nå ja, så skulle varmepumpen ikke være meget større end et gasfyr.

Vi har hele tiden tænkt – var der ikke en varmepumpe, der kunne passe til vores panelers temperament og ydelse?
– Yakov Safir, CEO hos RACELL

Yakov spurgte METRO THERM
Efter megen søgen spurgte Yakov endelig udviklingsafdelingen hos METRO THERM, om de ville kunne skabe en løsning, der kunne leve op til de høje krav for et solcelle- og PVT-projekt af den størrelsesorden.

Kravene var, at den skulle:

  • kunne kombineres med PVT-paneler
  • være miljøvenlig og energieffektiv
  • være ideel til konvertering fra gasfyr
  • kunne blive forsynet med strøm fra panelerne

Vi var allerede i gang
Tilfældigvis var vi allerede i gang med at udvikle en varmepumpe, der netop levede op til de krav. Varmepumpen var en METRO Delta og hos Birger Bjerregaard står der nu to af slagsen.

Hør mere om Delta’en
I videoen nedenfor fortæller vores Key Account Manager, Thomas leon Hansen, hvorfor vores METRO Delta passer perfekt til det ambitiøse projekt.

Vil du høre mere om projektet ? Så læs videre her.