
Afmatningen i byggebranchen har ikke sådan for alvor slået igennem hos danske Dalux, der laver 3D-software til netop byggebranchen.
Virksomheden fortsætter sit vilde vækstridt – nu for ottende år i træk. Bevares, nedgangen i byggeriet smitter da lidt af, men betyder at væksten er faldet fra 55 procent sidste år til “bare” 46 procent i år. Stigningen i bruttoomsætningen på de 46 procent er ikke opgivet i regnskabet, mens bruttoavancen “kun” er steget 30 procent, på grund af voksende omkostninger i forbindelse med kraftig ekspansion i udlandet.
Omsat til ansatte betyder væksten, at man har øget arbejdsstyrken med 125 medarbejdere i løbet af de seneste 12 måneder.
– Det er stadig meget langt til loftet, når vi taler om markedspotentialet. Faldet i væksten matcher nogenlunde det samme procentvise fald, som vi har set blandt de store virksomheder i byggebranchen, og vores vækst følger ellers en lineær stigning i antal brugere af platformen, siger Torben Dalgaard, der stiftede virksomheden i 2005 sammen med sin bror, Bent Dalgaard.
Det seneste år har virksomheden åbnet 10 nye kontorer. Dalux har nu 425 ansatte fordelt på 35 kontorer i 22 lande.
– Vi har produkter, som byggebranchen har stærkt brug for, og vi er et godt stykke foran konkurrenterne. Så vores største udfordring er at holde væksten. Det er mange medarbejdere, som vi skal onboarde hvert år, så det kræver stort fokus på ledelse, arbejdsmiljø, ansvarsfordeling og udvikling af medarbejdere, siger Torben Dalgaard.
Ifølge Torben Dalgaard er der fortsat masser af plads til forbedring i byggebranchen, hvor man stadig ser mange projekter, som overskrider deadline og budget. Derfor har alle aktører et stort behov for transparens. Både i form af Dalux’ hovedprodukt, som er 3D-projektstyring til mobil – men også deres tillægsfunktioner som eksempelvis Sitewalk, som allerede anvendes af kunder i over 17 lande.
Sitewalk fungerer ved, at en medarbejder med et hjelmmonteret kameraautomatisk dokumenterer fremskridt på byggepladsen, og det gøres typisk ugentligt. Det giver bygherrer og hovedentreprenører 360 graders optagelser, øger transparens, sparer tid og effektiviserer arbejdsprocesserne og koordineringen mellem parterne ved at give adgang til historisk omfattende og nem dokumentation.
– Mange projekter kører af sporet grundet unødvendige konflikter mellem eksempelvis bygherrer og hovedentreprenører. De konflikter kan man i højere grad undgå med vores redskab, da man løbende kan tracke og dokumentere eget arbejde. Man kan sidde og tjekke en status på et byggeri fra sin iPad frem for at skulle hoppe i beskyttelsestøj og gennemgå 20 etager analogt, siger Torben Dalgaard.
Kilde: Dalux