
I første halvår 2022 havde den nordiske teknikkoncern GK Gruppen samlede driftsindtægter tæt på 3 mia. NOK med en EBITDA på 25 mio. NOK. GK trodser trenden i markedet med en stabil drift og sund ordrebeholdning. Offentlige og private ejendomsbesidderes efterspørgsel og behov for energiomstilling giver mange muligheder for koncernen.
Pr. første halvår af 2022 udgjorde driftsindtægterne i koncernen GK 2.913 mio. NOK mod 2.906 mio. NOK i første halvår af 2021. Driftsresultat før afskrivninger (EBITDA) for årets seks første måneder var 25 mio. NOK mod 53 mio. NOK sidste år.
Halvårsresultatet er påvirket af højt sygefravær knyttet til Covid 19-pandemien, navnlig i første kvartal. Derudover er der øgede materialeomkostninger og udviklingsomkostninger i perioden. Resultat før skat (EBT) er -6 mio. NOK mod 27 mio. NOK sidste år. Markedet anses som godt i første halvår med et relativt højt aktivitetsniveau, selv om der er regionale forskelle.
GK Danmark leverer stabilt og i tråd med forventningerne. Resultaterne fra driften er god til trods for stigende materialepriser og udfordringer med at skaffe nok bemanding til projekterne. Samtidig styrker GK sin position på det danske marked og vinder stadig flere offentlige udbud.
Trods et vigende marked gør vores store fokus på risikostyring, at vi ikke har store tabsgivende projekter. Samtidig er vi bedre til at eksekvere projekter og styre risici, så vi med målrettet styring når indtjeningsbudgettet for Q2. Vi har også fået godt tag i det offentlige marked, hvor vi har vundet flere kommuneudbud, bl.a. med København Kommune, og vi servicerer nu 15 pct. af Danmarks befolkning på fasteserviceaftaler, fortæller adm. direktør Jørgen L. Christensen fra GK Danmark A/S.
Den danske virksomhed har vundet en kontrakt på VVS og ventilation fagentrepriser til NCC’s boligprojekt Hørkær i Herlev, der omfatter 445 nye lejeboliger. Samtidig er virksomhedens investering i en tværfaglig entrepriseafdeling begyndt at kaste omsætning af sig, hvor flere ordre er på vej. Senest har GK Danmark underskrevet kontakt med Raundahl & Moesby om ventilation og VVS samt styring af de tekniske fag for ATP Ejendommes nybyggeri Vibenhus.
Endelig er serviceforretningen styrket yderligere gennem opkøb, ligesom den danske virksomhed har etableret egen serviceafdeling inden for VVS.
Opkøbet af Dantherm og OK Energitekniks serviceforretninger giver et godt afkast. Vores strategi om at rykke omsætningsfordelingen, så halvdelen kommer fra vores serviceforretning og halvdelen fra vores entrepriser, virker derfor. Nu er turen komme til VVS, hvor en serviceafdeling giver nye muligheder, siger Jørgen L. Christensen.
Kilde: GK Gruppen