#WhyWait: Vaillant vil være klimaneutrale og vejlede til energieffektive varmeløsninger

I 2030 vil den tyske varmeproducent Vaillant være klimaneutral. Desuden vil virksomheden gøre husejere og forbrugere opmærksomme på de mange fordele, der er ved at investere i en effektiv varmepumpe. Både for klimaet, men også for økonomiens skyld.

April, 2021: Under sloganet #WhyWait fremhæver tyske Vaillant, hvordan klimavenlige varmeteknologier kan sætte gang i fremtidens klimabeskyttelse og samtidig føre til store økonomiske besparelser for den enkelte boligejer.

For Vaillant er budskabet klart. Der har næppe været et bedre og mere presserende tidspunkt for husejere til at vælge en klimavenlig og energieffektiv varmeløsning. Klimaet skriger efter energieffektive løsninger, hvorfor det også er vigtigt at gøre klart, hvordan man som husejer kan være med til at reducere sine CO2-udledninger ved hjælp af energieffektive og klimavenlige produkter.

Derudover vil kampagnen minde husejerne på det faktum, at det frem til 2026 vil være muligt at få del af Bygningspuljens tilskud til energirenoveringer. Væsentlige tilskud skal nemlig gøre det endnu mere attraktivt at erstatte klimatunge varmeløsninger og investere i en effektiv varmepumpe.

International kampagne
Kampagnen løber af stablen i mere end 22 lande og skal over hele Europa sætte skub i udviklingen væk fra klimatunge varmeløsninger som eksempelvis oliefyr.

Internationale strømninger er også nødvendige, hvis opstillede klimamål skal nås. Derfor vil kampagnen også fremstille konkrete fakta om de potentielle CO2– og omkostningsbesparelser, der opnås ved energieffektive varmesystemer samt nødvendigheden i at understrege, at tiden er knap.

Fremtidssikker og banebrydende varmepumpe
Et bud på en energieffektiv varmeløsning, er den nye aroTHERM plus luft til vand varmepumpe. Med denne har Vaillant bevist, hvordan man kan forene energieffektivitet og besparelser for både økonomien og klimaet.

Varmepumpen med det naturlige kølemiddel R290, der mindsker CO2-udslippet markant, er en bæredygtig løsning, som vil reducere energiforbruget markant og dermed varmeudgifterne i de enkelte hustande. Den lydsvage varmepumpe er helt idéel til moderniseringsprojekter.

Der er altså ikke mange grunde til at vente yderligere.

50% reduktion af CO2
Det er dog ikke nok at vejlede forbrugerne. Vaillant tager selv #WhyWait-budskabet bogstaveligt. I 2030 vil Vaillant nemlig have reduceret deres CO2-udslip med 50% sammenlignet med 2018.

Dette skal ske ved anvendelse af energi fra vedvarende energikilder samt markant reduceret energiforbrug i produktionen og i koncernens bygninger. Desuden vil Vaillant investere i miljøvenlige køretøjer.

Fra og med i år vil Vaillant kompensere for sine resterende emissioner ved hjælp af eksisterende certificerede skovrejsningsprojekter. På sigt agter Vaillant også at lancere sine egne skovrejsningsprojekter.

Klimastrategien fra Vaillant tager udgangspunkt i bæredygtighedsprogrammet SEEDs, som virksomheden etablerede for 10 år siden.

Læs mere om #WhyWait-kampagnen og aroTHERM plus her.

Kontakt:

Peter Aller – Product Manager Vaillant

peter@vaillant.com

+45 46 16 02 00