Utraditionelt samarbejde med konkurrent styrker Ribe Jernindustri.

Ribe Jernindustri, der er Danmarks største producent af radiatorer, har indledt et samarbejde med den største svenske producent, Lenhovda Radiatorfabrik. Formålet er at udnytte synergier i produktpaletten, og dermed styrke begge firmaers position på det nordiske marked.

– Vi har produkter i vores portefølje, som Lenhovda ikke selv producerer, men som er interessante på Lenhovdas hjemmemarked i Sverige, siger adm. direktør Michael Boel Olesen, Ribe Jernindustri A/S. Han fortsætter: Det samme gør sig gældende for Lenhovda, der producerer nogle radiatorer, der er efterspørgsel efter på nogle af de markeder, hvor vi er stærkest, f.eks i England. Ved at samarbejde kan begge virksomheder komplementere deres produkttilbud på relevante markeder, og vi står begge derfor stærkere overfor konkurrenterne.

Samarbejdet kickstartes på Nordbygg-messen i Stockholm.

Det utraditionelle samarbejde står overfor en god start, når der den 5.-8. april er Nordbygg-messe i Stockholm. Messen er Sveriges største messe indenfor bygge- og VVS-sektoren. Her udstiller Ribe Jernindustri og Lenhovda Radiatorfabrik på samme stand, og præsenterer det samlede udvalg af radiatorløsninger til svenske arkitekter, ingeniører og installatører, samt et stort antal besøgende fra de andre nordiske lande.

Michael Boel Olesen, Ribe Jernindustri
Michael Boel Olesen, Ribe Jernindustri


Stærkere konkurrencemæssig position.

– Det er ikke så tit, vi ser to virksomheder, der grundlæggende er konkurrenter, samarbejde på den måde indenfor vores branche, siger Michael Boel Olesen. Men der er mange gode grunde til det. Ved at udnytte hinandens særlige styrker på produktionsområdet og bruge distributionsnetværk i de lande, hvor vi er stærkest hver især, opnår vi en langt bedre konkurrencemæssig position, end vi har i dag.

Ribe Jernindustri, grundlagt i 1848, er ejet af Ribe Jern Holding, og beskæftiger ca. 100 medarbejdere, heraf hovedparten i hovedsædet i Ribe, hvortil kommer afdelinger i England og Norge samt sælgerstab i Tyskland.

Yderligere oplysninger kan fås ved administrerende direktør Michael Boel Olesen, tlf. 75 42 02 55 eller mobil 61 55 22 22.