Nyt selskab klar til globalt angreb på infektioner

Hudevad Care A/S vil levere banebrydende varmeløsninger til sygehuse i hele verden. Ny ejerkreds i Ribe Jern Holding A/S sætter fart i forretningsområdet.  

Ribe Jern Holding A/S tager med stiftelsen af et nyt datterselskab, Hudevad Care A/S, et vigtigt strategisk skridt som leverandør af varmeløsninger, der kan nedbringe risikoen for overførsel af bakterier og infektioner på hospitaler over hele verden.

Traditionelle radiatorer er blandt de største risikofaktorer hvad angår krydskontaminering af blandt andet MRSA-bakterier, når de berøres af patienter og pårørende. Efter flere års udviklingsarbejde er det patentanmeldte produkt, Hudevad Lignum, hvis varmelegeme integreres i bygningsdele som vinduesrammer og paneler og derved reducerer risikoen for overførsel af sygdomme til et minimum, nu klar til verdensmarkedet.

– Vi har sikret os de første store ordrer på hjemmemarkedet, hvor byggerier af nye supersygehuse til sammenlagt over 40 mia. kr. rummer store muligheder. Men vi ved, at infektionsraten på hospitaler i udlandet generelt er langt højere end i Danmark, hvilket øger relevansen af vores nye produkt. Kan vi få del i det marked og medvirke til at nedbringe bakterieforekomster blandt syge mennesker i en række lande, er potentialet meget stort, siger adm. direktør Michael Boel Olesen, Ribe Jernindustri A/S.

Ny ejerkreds tilfører viden om care-segmentet

Hudevad Care A/S ansætter sin første medarbejder, en business developer, 1. september, og derefter vil ansættelser blive foretaget løbende i takt med Hudevad Lignums gennembrud på markederne. Foruden Danmark satses i den første fase på det skandinaviske marked og dernæst England og Tyskland.

Stiftelsen af det nye datterselskab følger kort efter, at en ny ejerkreds er trådt til. Den består af fire lokale investorer og forretningsfolk med virke i Esbjerg Kommune. Koncernselskabet Ribe Jern Holding A/S har efter ændringerne seks aktionærer, hvoraf ingen har majoritet i selskabet.

– Vi har fået investorer ind med kendskab til care-segmentet. Dermed vil vi være i stand til at øge vores netværk i udlandet og styrke grundlaget for at afsætte produkterne. Også i andre lande øges antallet af ældre medborgere, og traditionen for, at yngre generationer tager sig af de plejekrævende, er aftagende. Disse megatrends øger behovet for institutioner, der kan håndtere og pleje det stigende antal ældre. Samtidig vil infektionsrisikoen og behovet for vore produkter stige, siger Michael Boel Olesen.

Ny investor: Vi står over for et eksporteventyr

Kim Baarsøe repræsenterer sammen med Thomas Helt den del af ejerkredsen, der kender miljøet og bevægelserne i det internationale care-segment. Han ser særligt på eksportmarkederne store potentialer i Hudevad Cares produkter.

– Som nye investorer ser vi både en kerneforretning på rette vej og et nyt forretningsområde, Hudevad Care, med store vækstpotentialer. Med Hudevad Lignum kan fundamentet være skabt for et regulært eksporteventyr. For hele det sydvestjyske erhvervsmiljø er det velgørende, at en virksomhed har formået at udvikle et traditionelt produkt som radiatorer i en så innovativ retning, at vi kan forvente øget eksport og nye arbejdspladser, siger Kim Baarsøe.

Hudevad Care kan blive større end moderselskab

Med Hudevad Lignum som hovedprodukt forventer den samlede ejerkreds en så kraftig udvikling inden for det nye forretningsområde, at det inden for en kort årrække kan passere omsætningen i det traditionelle radiatormarked, som modervirksomheden betjener.

Ribe Jern Holding ejer radiatorproducenten Ribe Jernindustri, grundlagt i 1848, der beskæftiger ca. 110 medarbejdere, heraf hovedparten i hovedsædet i Ribe, hvortil kommer afdelinger i England og Norge samt sælgerstab i Tyskland.

Yderligere oplysninger kan fås ved administrerende direktør Michael Boel Olesen, tlf. 75 42 02 55 eller mobil 61 55 22 22.