Lindab optimerer produktionen af rektangulære kanaler

Efter løbende optimering af produktionsfaciliteterne gennem de seneste år har Lindab besluttet at samle produktionen af rekt-kanaler i Haderslev, Aalborg og Hvidovre.
Efter løbende optimering af produktionsfaciliteterne gennem de seneste år har Lindab besluttet at samle produktionen af rekt-kanaler i Haderslev, Aalborg og Hvidovre.

Beslutningen om flytningen af produktionen af rektangulære kanaler fra Viby J. betyder at der frigives ressourcer til at styrke service, logistik og lagerkapacitet i Lindab Proshop i Viby J. De seneste år har Lindab investeret massivt i at fremtidssikre virksomhedens produktionsfaciliteter i Haderslev og Hvidovre. Blandt andet gennem fysiske udvidelser og automatisering har virksomheden skabt moderne produktionsfaciliteter, der kan levere produkter af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Senest har virksomheden indført en maskine, der producerer rektangulære kanaler med integreret flange, som har langt højere kvalitet og bedre tæthed end de normale standarder.

Som et led i processen med at forenkle og fremtidssikre produktionen har Lindab nu besluttet at flytte virksomhedens produktion af rektangulære ventilationskanaler fra Viby J. Beslutningen skal frigøre ressourcer til styrkelse af service, logistik og lagerkapacitet i Østjylland.

“Vores ønske er til enhver tid at have en organisation, der bedst muligt kan servicere vores kunder. Vi skal hele tiden være bevidste om vores egen effektivitet, og det indebærer en løbende vurdering af, hvordan ressourcer anvendes bedst muligt. I den proces er vi kommet frem til, at vores ressourcer i Viby J. anvendes bedst på at servicere kunder gennem et styrket lager- og logistik-setup,” siger Mette Brøndum, adm. dir. i Lindab A/S.

Det stærkeste set-up i Aarhus-området
Beslutningen om at flytte produktionen fra Viby J. skal samtidig ses som en konsekvens af efterspørgslen fra byggebranchen i Aarhus-området. Ikke fordi den har været faldende. Tværtimod.

“Som leverandør til byggeriet skal vi have et stærkt set-up der, hvor der bygges meget. Vi kan se, at der bygges rigtig meget i og omkring Aarhus, og det er vores vurdering, at vores set-up er stærkest ved at have flere varer på hylderne til nærområdet i Aarhus og flere ressourcer til service.” siger Mette Brøndum.

Stigende kompleksitet i branchen kræver fokus
Mens efterspørgslen i byggeriet er stigende, er kompleksiteten i branchen gået samme vej. Det gælder ikke mindst i forhold til bæredygtighed, hvor der stilles store krav til dokumentation, hvis man som leverandør har ambitioner om at gå i en bæredygtig retning.

“Vi har en klar ambition om at være med til at skubbe byggeriet i en mere bæredygtig retning blandt andet gennem etableringen af morgendagens produktion. Den ambition kan vi kun indfri ved at have produktionen samlet i større enheder, der kan leve op til bæredygtige processer.” siger Mette Brøndum.

Flytningen gælder udelukkende produktionen af rektangulære kanaler i Viby J. Produktion af spiralfalsede kanaler fortsætter, ligesom Lindab Proshop også fortsat vil være at finde på adressen.

Yderligere oplysninger:
Mette Brøndum, adm. direktør Lindab A/S, tlf.nr.: 73 99 73 50 eller mail: mette.brondum@lindab.com

Heino Juhl, HR- og marketingchef Lindab A/S, tlf.nr.: 73 23 23 10 eller mail: heino.juhl@lindab.com

Lindab Haderslev
Lindabs hovedkontor i Haderslev

Mette Brøndum
Mette Brøndum, adm. direktør Lindab A/S