Klassisk dansk design nu Cradle-to-Cradle-certificeret

Schneider Electric, den globale ekspert i energioptimering, har netop opnået en ny cirkulær milepæl med den internationalt anerkendte Cradle-to-Cradle-certificering af de største salgssucceser i den danskproducerede og -designede LK FUGA-serie af afbrydere og stikkontakter.

Siden 2005, hvor Schneider Electric som de første i industrien begyndte at måle på deres egen indvirkning på miljø, klima og mennesker, har man investeret i at udvikle løsninger, der dokumenteret mindsker påvirkningen og tager hensyn til omverdenen. Et arbejde, der blandt andet fik Schneider Electric kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed i 2021[1].

Nu har den vedholdende indsats ført til endnu en strategisk vigtig milepæl med Cradle-to-Cradle-certificeringen[2] af en del af virksomhedens ikoniske LK FUGA- og OPUS66-portefølje af afbrydere og stikkontakter. Begge serier, der produceres lokalt på virksomhedens fabrik i Ringsted, er blevet tildelt den internationalt anerkendte certificering på bronzeniveau.

”I Schneider Electric er bæredygtighed integreret på alle niveauer i vores forretningsstrategi, lige fra vision til produktudvikling. Det gælder både globalt og lokalt her på fabrikken i Ringsted. Med Cradle-to-Cradle-certificeringen af nogle af de mest sælgende produkter i vores LK FUGA- og OPUS66-portefølje, har vi nået en meget vigtig milepæl i vores mål om net-zero CO2-udledning i hele værdikæden i 2050,” siger Susanne Emich, Safety, Environment and Real Estate Manager hos Schneider Electric i Ringsted.

Hun understreger, at arbejdet på ingen måde slutter her.

“Vi har accelereret vores produktudvikling indenfor cirkulær økonomi og arbejder allerede nu målrettet på at stige i certificeringsniveau samt udvide certificeringen til en bredere del af sortimentet.”

Certificeret til fremtiden

Cradle-to-Cradle-certificeringen er en handlingsorienteret standard for produkter, som indgår i biologiske eller tekniske kredsløb i en cirkulær genanvendelsesproces. Her bliver produktet bedømt ud fra fem forskellige kriterier: Materialesikkerhed, genbrug, vedvarende energikilder i produktionen, håndtering af CO2-emissioner, håndtering af vand og social ansvarlighed.

Cradle-to-Cradle-certificeringen er ifølge produktchef for Home & Distribution i Schneider Electric, Mark Bitsch, et godt eksempel på, hvordan Schneider Electric arbejder med at fremtidssikre sine produkter.

”Intet får lov til at hvile på laurbærrene i Schneider Electric. Vi udvikler konstant vores portefølje, så produkterne ikke bare følger med tiden, men er fremtidssikrede. Den klassiske FUGA-afbryder, der i dag sidder i langt størstedelen af danske hjem og bygninger, blev designet tilbage i 1981. Takket være Jørgen Juuls solide og gennemtænkte design har det været muligt at bygge om, på og til, så afbryderen i dag både kan kombineres med intelligente energieffektive systemer og nu også genanvendes og Cradle-to-Cradle-certificeres. Det er design, der holder,” siger Mark Bitsch, produktchef Home & Distribution i Schneider Electric.

Læs mere om Schneider Electrics arbejde med cirkulær økonomi og Cradle-to-Cradle her, hvor du også kan se den komplette liste over Cradle-to-Cradle-certificerede produkter hos Schneider Electric i Danmark.

Om LK FUGA
Det var i 1981, at Jørgen Juul designede det LK FUGA, som lige siden har været danskernes foretrukne afbrydere og stikkontakter. LK FUGA er i dag blevet solgt i mere end 100 millioner eksemplarer. Den har vundet flere designpriser og står i dag som et dansk designikon.

Læs mere om Lauritz Knudsen by Schneider Electric her.

For yderligere information kontakt venligst:
Benedicte Flamand, Director Global Marketing, Communication & DCR Denmark
Mobil: 23 21 22 32
Mail: benedicte.flamand@se.com

 

Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks. Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On.

Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrationsløsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende proces- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT-produkter, styringsenheder, software og services. Vi er den mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, inkluderende og styrkende. http://www.se.com/dk/da/

[1] Schneider Electric er i 2023 på top-10-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. Det er 12. år i træk, at virksomheden vinder en plads på det anerkendte Global 100-indeks, der rangerer virksomheder verden over baseret på deres bæredygtighedsindsats, og som hvert år offentliggøres i forbindelse med Det Verdensøkonomiske Forum i Davos, Schweiz. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012. I 2021 vandt virksomheden førstepladsen som verdens mest bæredygtige virksomhed, og i år er virksomheden blevet kåret som nummer ét i kategorien ”industrikonglomerat”.

[2] https://c2ccertified.org/