HOT AND COLD: DERFOR SIKRER LUFT TIL LUFT VARMEPUMPEN ET SUNDT INDEKLIMA

Med en luft til luft varmepumpe er du sikret et sundt indeklima. Ud over at indsamle skadelige støvpartikler via filtre giver den nemlig både en stabil varme i huset hele året og mulighed for at skabe kølige nætter i sommerhalvåret.

Af Stine Brondbjerg Erichsen

Et sundt indeklima har stor betydning for et godt helbred. Det har der været fokus på i mange år – og det er ikke mindst blevet skærpet under de sidste år med en verdensomspændende epidemi. Så hvorfor er en luft til luft varmepumpe et særligt godt valg, når det kommer til indeklimaet?

Peter Aller, der er Head of Product Management and Training for Vaillant Nordics, peger for det første på muligheden for den konstante varme.

”I gamle sommerhuse uden varmepumper bliver der som regel lukket helt lukket ned for varmen om vinteren. Det gør, at der kan komme en masse fugt og evt. sprængte vandrør, der giver grobund for fugt og dermed skimmelsvamp,” siger Peter Aller og fortsætter:

”Luft til luft varmepumpe er et godt alternativ til el-radiatorer. Den er ret billig i forhold til, at du får en hurtig gevinst og er et oplagt valg til sommerhuse, garager og tilbygninger.”

Varmepumpen kan nemlig cirkulere luften hele året og dermed sikre en konstant temperatur på omkring 8 grader.

STØVPARTIKLER FILTRERES

Varme er imidlertid ikke den eneste fordel for indeklimaet. Luft til luft varmepumpens mulighed for at kunne køle er nemlig med til at sikre komfort, så hele familien får deres nattesøvn i de varme sommernætter. Dertil kommer, at Vaillants varmepumpe har et særligt filter i den indvendige del, der rengør luften.

”climaVAIR har et særligt luftfiltreringssystem, som renser luften og er støv- og bakteriedræbende. Samtidig kan luftretningen både justeres vertikalt og horisontalt og sørger dermed for at filtrere de støvpartikler i luften, der ellers kan genere luftvejene”, siger Peter Aller.

HØJ ELLER LAV PLACERING?

Og så til det store spørgsmål: Skal en luft til luft varmepumpes indvendige del så sidde højt eller lavt?

”En god grundregel er, at indedelen tager luften oppe fra loftet og blæser det ned mod gulvet, derfor er det normal en god idé at placere den oppe for at få varmen, der samler sig oppe under loftet, cirkuleret i rummet,” siger Peter Aller.

Han understreger dog, at der ikke er noget rigtig og forkert, men at det er god huskeregel at bruge over for kunder, der er i tvivl, når varmepumpen skal sættes op.

NEM OG BILLIG AT INSTALLERE

Selve opsætningen, der typisk er klaret på en formiddag, kræver ikke en autoriseret VVS-installatør. Det er nemlig nok, at installatøren har et kølebevis. Og som et ekstra plus er en climaVAIR nede i et prisniveau, hvor de fleste kunder kan være med.

”For hvor en el-radiator leverer energien 1:1, så får du fire gange varme igen med en varmepumpe”.

Læs mere om climaVAIR premium her

UDFORSK VORES MODERNE VARMEPUMPEUDVALG

Uanset hvilken varmekilde du vælger, kan du være garanteret en varmepumpe som opfylder dine behov. Med en varmepumpe fra Vaillant, så er du sikret et innovativt energi- og varmesystem, som giver et behageligt indeklima.

Vi kan hjælpe med smarte, energieffektive og miljøvenlige varmeløsninger til både de store og mindre projekter.

YDERLIGERE INFORMATION:

Head of Product Management and Training – Vaillant Nordic, Peter Aller, peter@vaillant.com, tlf.: 46160200, http://www.vaillant.dk