Fast juletradition med sønderjysk pølse skaber glæde

Lindab juletradition
Salgschef Morten Nicolaisen og ventilationssælger Finn Petersen fra Lindab pakker julepølser til den årlige juletradition.

I rundt regnet 40 år har Lindab ønsket kunder og kolleger en glædelig jul med en sønderjysk spegepølse fra Haderslev. Juletraditionen foreskriver, at spegepølsen overrækkes personligt, men i år spænder corona ben for nogle af de mange julebesøg, og den spiselige julegave må i visse tilfælde sendes med posten.

Juletid er gavetid, og mange virksomheder benytter anledningen til at takke deres kunder for samarbejdet i det forgangne år med en større eller mindre julegave.

”Vi behøver ikke at tænke over, hvad årets julegave skal være, for vi har en stolt tradition med at forære den sønderjyske julepølse, der er verdensberømt i hele Sønderjylland. Traditionen siger også, at vi tager os tid til at aflevere spegepølsen personligt til vores kunder og samtidig få en god snak om året, der er gået,” siger Finn Petersen, der er ventilationssælger hos Lindab, hvor han har arbejdet i 38 år.

Julemand med spegepølser i tasken

Gennem flere år end han kan huske, har Finn Petersen haft fornøjelsen af at være én af de heldige fra Lindab, der drager afsted for at ønske glædelig jul med julepølser fra slagter Christian Vollstedt i Haderslev.

”Det er en stor fornøjelse at komme rundt på julebesøg hos kunderne, hvor jeg næsten føler mig som julemanden. Vores julepølse er ventet med længsel, og mange har da også en tradition med at gemme den til firmaets julefrokost,” fortæller Finn Petersen, som værdsætter at komme rundt til kunderne og ønske glædelig jul med noget så jordnært som en spegepølse.

Et udtryk for sunde værdier

Jane Andersen fra AirTeam i Kolding er blandt modtagerne af julepølsen fra Lindab. For hende er gaven og overrækkelsen et fast element i optakten til jul.

”Lindabs tradition med julepølsen er helt kanon. Det er meget personligt og samtidig et udtryk for nogle sunde værdier, at man giver den samme spegepølse fra den lokale slagter gennem alle årene. Det kan jeg rigtig godt lide,” siger Jane Andersen.

Flere får julegave og julebesøg

I nogle år gik trenden blandt mange virksomheder mod at uddele så store firmagaver som muligt, men Lindabs spegepølse har aldrig været truet af dyre designgaver.

”Julepølsen opfylder nemlig vores ambition om at give en gave, som for det første er sønderjysk, og for det andet kan deles bredt ud til flere end direktører og indkøbschefer uden at sprænge budgettet,” forklarer Finn Petersen og tilføjer, at det i en tid, hvor alt skal optimeres og digitaliseres, er skønt at sende et signal til kunderne om, at vi er glade for relationen og gerne investerer tid i at mødes og tale sammen.

Covid-19 lægger en dæmper på de mange julebesøg, der i visse tilfælde ikke kan gennemføres. Den sønderjyske julepølse skal dog nok nå frem med posten og markere, at selvom året har været usædvanligt, så bliver det også jul i år.