
I løbet af det seneste år er danskernes brusebade blevet kortere. Over halvdelen af danskerne tager nu kortere brusebade på under fem minutter mod godt en tredjedel sidste år.
Det viser ny analyse gennemført af YouGov for Grohe til brug for vandbarometer.dk
Ændringen i vanerne falder i perfekt sammen med Energistyrelsens kampagne for at spare på energien. Cirka tredjedel af det samlede energiforbrug til opvarmning i de danske husholdninger går til at opvarme det varme vand, og det har mange danskere allerede taget til sig.
Analysen viser generelt, at danskernes brusebade er blevet kortere i det sidste år: I 2021 var der hele 23 procent, der tog brusebade på over 10 minutter. Dette tal er faldet til 12 procent her i 2022.
At der er god grund til at skrue ned for brusebadene viser eksempel fra Energistyrelsen. Hvis man forkorter det daglige brusebad fra 10 minutter til 5 minutter, kan man spare op mod 5.110 kroner om året alt efter, hvilken varmekilde man benytter. Man sparer mindst 100 liter vand på at forkorte brusebadet fra 10 til 5 minutter og med en gennemsnitlig vandpris på op til 14 øre for varmt vand, er besparelsen 14 kr. pr. bad.
Analysen viser, at der er virkelig meget at spare ved at være opmærksom på sit vand- og energiforbrug. Ud over de miljø- og samfundsmæssige årsager til at spare på el og vand, har det med de meget høje energi- og forbrugerpriser vel aldrig været mere relevant at gå målrettet efter besparelser i husholdningerne og følge de gode spareråd,” siger Christina Holmberg, PR & Communications Manager Grohe Nordics.
Kilde: Grohe