
Med de himmelhøje energiregninger er det fristende at skrue ned for varmen – eller helt slukke for den – i sommerhuset. Men det er en dårlig idé, påpeger man hos forsikringsselskabet Topdanmark, der allerede har fået de første anmeldelser om sprængte vandrør
Jeg har fuld forståelse for, at det kan være fristende at slukke helt for varmen med de høje energipriser, men man bør altid sørge for, at huset er tilstrækkeligt opvarmet, så alle rør holdes frostfrie, siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark.
Og som om en vandskade på sommerhuset ikke er slemt nok, så kan det i værste fald betyde, at forsikringen ikke dækker, hvis skaden skyldes, at man har lukket for varmen.
Hvis man alligevel føler sig tiltrukket af, at sommerhuset ikke hiver alt for mange penge ud af lommerne, kan man godt lukke det ned, men det kræver at man følge reglerne for nedlukning. Og dem er der mange nye sommerhusejere, der stadig ikke kender.
Man skal sikre sig, at der er slukket helt for vandet ude i brønden, og at rørene samtidig er helt tømte for vand. Det er dog svært helt at undgå, at der står vand i rørene, selvom man lader vandhanen stå åben, påpeger Topdanmarks boligchef.
Topdanmark modtog i 2021 usædvanligt mange henvendelser om frostsprængte vandrør. Typisk er det sommerhusene, der bliver hårdest ramt af frosten, men på grund af meget hårde frostnætter i vinteren sidste år fik kulden også bugt med vandrør i mange almindelige helårshuse.
Kilde: Topdanmark