
Bygma er klar med deres dokumentationsplatform, ProffDok, som kan hjælpe, når de nye regler i Bygningsreglementet træder i kraft den 1. juli.
Reglerne kræver alt nybyggeri skal kunne dokumentere CO₂-udledningen gennem en livscyklusvurdering (LCA).
Og det er her at Bygma træder til med ProffDok. Platformen samler alle relevante klimadata ét sted – herunder miljøvaredeklarationer (EPD’er), transport og certificeringer. Det betyder, at håndværkere med få klik kan hente den nødvendige dokumentation til både myndigheder, rådgivere og bygherrer.
Dermed bliver det lettere at levere den nødvendige dokumentation for, at byggeprojektet lever op til de nye klimakrav. Platformen bliver løbende opdateret, så håndværkere altid har den nyeste dokumentation til rådighed.
– ProffDok gør det nemt for håndværkerne at få styr på dokumentationen – og så er det gratis. Vi ved, at klimakravene kan virke komplekse, og derfor har vi skabt en platform, der giver fuldt overblik og enkel adgang til alle relevante klimadata. Platformen er et værktøj, som tydeligt viser hvor det er muligt at påvirke projektets CO2-udledning gennem de konkrete materialevalg, siger Klima- og bæredygtighedsdirektør i Bygma Gruppen, Elnaz Ehsani, der har arbejdet med udviklingen af ProffDok.
Platformen tilbyder også rådgiveradgang, hvilket betyder, at eksterne rådgivere som f.eks. arkitekter og ingeniører kan få direkte adgang til relevant dokumentation på de enkelte sager, hvilket gør samarbejdet mere effektivt og transparent – og samtidig reducerer det risikoen for misforståelser og forsinkelser i byggeprocessen.
Hvis det skal lykkes at bygge mere ansvarligt, kræver det et fælles ansvar på tværs af hele byggebranchen, påpeger Elnaz Ehsani.
– Vi har taget initiativ til at udvikle en dokumentationsplatform, der støtter håndværkere og entreprenører i deres arbejde. Men hverken den enkelte håndværksmester eller Bygma kan løfte opgaven alene. For at skabe reel forandring må hele værdikæden inddrages – fra materialeproduktion til affaldshåndtering, forklarer Elnaz Ehsani.
Kæden bidrager ved løbende at dele viden og erfaringer om ansvarligt byggeri:
– Når alle aktører i branchen stiller deres viden, data og innovation til rådighed, kan vi sammen gøre en mærkbar forskel – til gavn for både byggebranchen og for klimaet, tilføjer hun.
Kilde: Bygma