Stor efterspørgsel på fleksible facadeløsninger

Den danske leverandør af byggekomponenter og ventilation Lindab oplever stor efterspørgsel på virksomhedens sandwichpaneler. Den populære facadeløsning vinder frem på grund af den store fleksibilitet, gode isoleringsevne og nemme håndtering.

sandwichpaneler_marts_2015_472x265Hvad har en produktionshal, et rockmuseum og en idrætshal til fælles? De er alle opbygget af Lindabs sandwichpaneler, som er færdige facadeelementer, der kan monteres på stedet. Ifølge Finn Juhl, der er salgskonsulent hos Lindab, så er de tre meget forskellige byggerier et godt eksempel på den store fleksibilitet i sandwichpanelerne. 
”Vores sandwichpaneler er helt færdigproducerede facadeelementer. Facaden kan enten stå alene med en ensfarvet ydervæg eller opføres med build-on-elementer, hvor der kan påmonteres beklædning,” forklarer Finn Juhl.
På det seneste har Lindab eksempelvis leveret sandwichpaneler til Dansk Rockmuseum i Roskilde. Her var det et helt særligt krav, at store stålprofiler kunne monteres udenpå facaden, så den minder om de nitter, man kender fra rockkulturen.
Hurtig og holdbar løsning
Ifølge Finn Juhl giver sandwichpaneler mulighed for at opføre et byggeri meget hurtigt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er især vigtigt, når resten af byggeriet er afhængigt af en færdig facade. 
”Et af vores nyere projekter var et idrætscenter til DGI i Vejle, som skulle beklædes udvendigt med strækmetal. Her var det afgørende at få opført facaden hurtigt, så man ikke blev forsinket med monteringen af strækmetallet. Med sandwichpanelerne kunne kunden montere op til 400m2 facade om dagen, fordi det er super nemt og effektivt at arbejde med,” siger han.
Solid isolering med økonomisk gevinst
Lindabs sandwichpaneler produceres på Lindabs panelfabrik i Sverige og består af to stålplader der fuldlimes på en kerne af stenuld. Det giver en holdbar og homogen facadeløsning, som samtidig kan skaleres op og ned alt efter isoleringsbehovet.
”Isoleringsmæssigt får man en rigtig god ydervæg. Med en pladsopbygget væg er der altid risiko for kuldebroer. Men med sandwichpaneler får man en løsning, som er produceret under tørre forhold på fabrikken, så man er helt sikker på at undgå kuldebroer og fugtoptag. Vi kan producere sandwichpaneler med en u-værdi helt ned til 0,13 W/m2K, hvilket må siges at være rigtig godt i forhold til de skærpede isoleringskrav, der er på højisolerede facader,” forklarer Finn Juhl. 
Han peger på, at det materialemæssigt er en anelse dyrere, men at det totaløkonomisk set er en rigtig god investering at anvende sandwichpaneler i byggeriet.
Alle Lindabs sandwichpaneler er ordreproducerede til de specifikke projekter og fås i 12 standardfarver med en isoleringskerne fra 50-300 mm. Panelernes overflader er harmoniseret med de øvrige Lindab-produkter, så profiler, skruer og andre enkeltdele passer sammen.