Spar på driftsomkostningerne – og spar på energien

Belimos nye energiventil med integreret MID-godkendt termisk energimåler optimerer driften. De hurtigtreagerende, tætlukkende ventiler åbner og lukker pålideligt, så der er ikke tab af energi i systemet.

Ventilen leverer den effekt, du indstiller den til – og optimerer driften derefter. Alt imens du får præcise data enten via Bus-kommunikation eller cloud (IoT).

Energiventil med integreret MID-godkendt termisk energimåler

Med Belimos seneste energiventil får du både MID-godkendt energimåling og trykuafhængigt flow, energieffektivi-tet, effektstyring og delta T-styring i én enhed. Du kan overvåge og optimere systemets energiforbrug i real-time og opnå den optimale ydelse. Og du kan spare en varmemåler, for den termiske energimåler er typegodkendt inden for den europæiske Measuring Instruments Directive 2014/32/EU (MI-004).

Du får:

  1. Pålidelig effektmåling: Integrerede sensorer til måling af temperaturforskel, flow (inkl. kompensation for evt. glykolindhold) og effekt.
  2. Fuld kontrol: Kontrol af ventilens position, flow eller effekt for perfekt styring af varmeveksleren. Du kan følge med i dit BMS.
  3. Præcis styring: Belimos energiventil sikrer, at der altid er den korrekte mængde vand, også hvis differens-trykket ændres eller under delbelastning.
  4. Sikkerhed: Strømforsyningen til en zone kan slukkes helt – uden der sker lækage – takket været ventilens sikkerhedsfunktion, der lukker helt tæt (KBAC model).
  5. Energioptimering: Alle systemdata registreres, så du nemt kan identificere muligheder for optimering. Da-ta leveres i bus- eller cloud-kommunikation (IoT).
  6. Nem energiafregning: Du får præcise data til fakturering af energiforbrug direkte fra den MID-godkendte termiske energimåler.

Fuldt overblik med integreret termisk energistyring
Integration af energidata har aldrig været nemmere. Én enhed giver dig alle de oplysninger, du har brug for til at forbedre dit systems ydeevne. Du kan overvåge driften via dit BMS med real-time data fra Belimos energiventiler – kører dit system optimalt eller skal det justeres? Den nye energiventil med termisk energimåler giver dig præcise data for energiforbruget i varme- og kølesystemer. Samtidig giver ventilen dig præcis styring og optimering af energiforbruget. De data, du får, kan du samtidig bruge i dit omkostningsregnskab.

Belimos nye MID-godkendte termiske energimålere, integreret i en energiventil, sikrer høj nøjagtighed og pålidelighed, og det gør det nemt og effektivt at afregne varme- og energiforbruget. Vi kalder det integreret termisk energistyring.

Effektstyring giver bedre udnyttelse af energien
Belimos energiventil giver dig kontinuerlig måling af forskellen på vandets ind- og udtemperatur.  Du kan indstille den ønskede varme- eller køleudeffekt for systemet, og så justerer energiventilen automatisk flowhastigheden, hvis vis temperaturforskellen kommer under den ønskede. Vi kalder det delta-T styring. Systemet bruger dermed kun den mængde vand, der reelt er nødvendig for at opnå den ønskede effekt. Det giver en mere effektiv udnyttelse af energien – og vil ofte kræve både mindre pumpekraft og -energi.

Og du kan hele tiden følge driften real-time i dit BMS-system og justere og optimere, hvis du ser behov for det.

Læs mere om Belimos nye energiventil med MID-godkendt termisk energimåler.