Ny webshop sætter rekord for onlinehandel

En ny rapport fra Danmarks Statistik peger på, at byggebranchen er inde i en rivende udvikling i forhold til digitalisering og onlinesalg. Det har fået virksomheden Lindab til at lancere en ny webshop, som har sendt onlinesalget i vejret.

Onlinesalget vokser fortsat støt, og 2015 slog rekord med intet mindre end 3,4 millioner danskere, der handlede på nettet.

Byggebranchens onlinesalg boomer
En rapport fra Danmarks Statistik fra 2015 viser, at byggebranchen har taget førertrøjen på i forhold til it og digitalisering. Udviklingen mærkes tydeligt hos virksomheden Lindab.

”Efter vi udviklede en ny og mere brugervenlig platform i 2015, er salget nærmest eksploderet, ” fortæller Lindabs marketingchef Johan Rasmussen.

Salgsfremgangen skyldes dog også en række andre tiltag. Blandt andet har Lindabs sælgere uddannet flere kunder i best practice i forhold til mulighederne på shoppen.

Ny platform giver større tryghed

Når kunderne gradvist bliver mere trygge ved digitale løsninger og onlinehandel i privatlivet, så overføres den viden og erfaring ofte automatisk til det daglige arbejde.

”Folk er vant til at kunne finde alt ved en simpel søgning, så det skal man også kunne på vores webshop. Derfor har vi blandt andet fået en ny intelligent søgemotor, ” fortæller Hans Christian Rebling der er webshopansvarlig hos Lindab.

Og kunderne har taget godt imod den nye platform. Lindab har allerede indfriet et ambitiøst mål om, at 25 procent af omsætningen på ventilationsprodukter skal komme fra onlinesalget.

Mobilen ligger øverst i værktøjskassen
Lindab leverer til et bredt spekter af byggerikunder, hvor smartphones efterhånden er blevet en integreret del af værktøjskassen. Derfor har Lindab også optimeret den mobile løsning og udarbejdet et design, der gør det nemt at bestille på farten.

”Kunderne skal kunne nå os, når de har brug for det, ” forklarer salgsdirektør ved Lindab Puk Spencer og fortsætter:

”Vi kommer dog aldrig væk fra at køre rundt og se vores kunder i øjnene. Det er jo den service og rådgivning, som kendetegner vores produkter og kultur, ” siger hun.

Læs mere her.

Man placing coils on pallet. årsredovisning; Annual report 1999
Danske Lindab er en af de virksomheder, som for alvor kan mærke at byggebranchen har taget onlinehandlen til sig. På få måneder har virksomhedens onlinesalg taget et ordentligt hop opad, og det er noget, der giver travlhed i produktionen.