Ny flot løsning til synlige rør er ekstra let at installere

 

Metallic Pipe PLUS fra Uponor er et nyt kompositrør til brugsvandsinstallationer

Metallic Pipe PLUS fra Uponor kombinerer alle kompositrørets fordele med en overflade af poleret, lakeret aluminium, så installationer med synlige rør får et attraktivt udseende. Et oplagt valg til blandt andet badeværelser – og omklædningsrum, som Klaus Møller VVS netop har arbejdet med i Taastrup Svømmehal:

– Det var en god løsning, fordi svømmehallen er et offentligt sted, hvor alle kigger på det – og nogle måske tager lidt hårdere fat i installationen end almindelige AluPEX-rør har godt af. Her er Metallic Pipe PLUS stive og gode at arbejde med, og jeg valgte dem til de lodrette rør, der er ført ned til armaturerne. Det er dem, som publikum rører ved og måske læner sig op ad, når de bader, siger Klaus Møller.

– Metallic Pipe PLUS kan også bukkes, og det havde jeg brug for ved denne installation. De var nemme at arbejde med og ser flotte ud. Man kan altid ønske sig flere varianter. Sådan er det tit, når noget er nyt, og det skal nok komme. Det vigtigste er, at kvaliteten er i orden.

I alt har Klaus Møller installeret 550 meter Metallic Pipe PLUS rør i svømmehallen.

Mange klare fordele

Installationer med synlige rør ses, foruden på badeværelser, især ved nedførsler til radiatorer, og her kan en renovering med skift til de nye, blanke kompositrør både løfte installationernes udseende og kvalitet.

En beskyttelsesfilm, som trækkes af efter arbejdet med installationen, sikrer et resultat med fejlfri overflader på rørene. Samtidig virker rørenes lakerede overflade afvisende på kalk og urenheder, og det sikrer en gennemført flot finish.

– At Metallic Pipe PLUS er et stift rør betyder, at det er et alternativ til jernrør og især rustfrit stål eller kobberrør. Rørenes lave vægt og fleksibilitet gør installatørens opgave nemmere og mere omkostningseffektiv, siger Thomas Bach-Jensen fra Uponor.

Helt ind i hjørnerne

– Samtidig skal man ikke bekymre sig om korrosion og utætheder. Det er kendt, at rustfri rør kan korrodere ved overgangene. En løsning kan være at sætte messing ind, f.eks. hvor man går op i et blandingsbatteri og på andre udsatte steder. Med et kompositrør som Metallic Pipe PLUS skal man som installatør ikke tænke over, hvor det sættes ind, men kan bare bruge det.

– Stivheden betyder også, at røret kan vinkles og bukkes skarpt ind, så installationer er flotte helt ind i hjørnerne.

 FAKTA

Uponor Metallic Pipe PLUS er en del af vores MLC-system (Multi Layer Composit = kompositmateriale) i daglig tale også kaldet AluPEX og kommer i 2 dimensioner, 16×2 og 20×2,25 mm i 3 meters længder – klar til brug.

Samme koblinger og fittings i metal eller plast, som til Uponors øvrige kompositrør. Godkendt til drikkevandsinstallationer

Se mere her https://www.uponor.dk/vvs/produkter/brugsvand/mlc-system/metallic-pipe-plus