Partnerskab for mere bæredygtige løsninger

Mange virksomheder – ikke mindst inden for byggebranchen – kæmper hårdt for at leve op til egne miljømål. Uponor er på en mission for at gøre dette lettere gennem udvikling af integrerede løsninger med transparent CO2-aftryk og lav driftspåvirkning.

Når man som virksomhed har kortlagt sit aftryk på klima og miljø, kan man opstille mål for, hvor meget virksomhedens ressourceforbrug, udledninger og produktion af affald skal reduceres.Vi er den første virksomhed fra vores branche til at modtage en verificeret godkendelse fra Science Based Targets-initiativet (SBTi*) for vores reduktionsmål.
Det er et uvurderligt arbejde mod den grønne omstilling, men herefter melder spørgsmålet sig: Hvordan lever vi i praksis op til vores mål i fremtiden?

Uponor tror på værdien af lange relationer og stærke partnerskaber. Derfor har Uponor længe haft fokus på at gøre det lettere for
kun derne at leve op til egne ambitioner ved at tilbyde integrerede, energieffektive løsninger. Alle forsknings- og udviklingsprojekter har derudover indarbejdede bæredygtighedsmål for at holde momentum.

Grundlag for bæredygtig varme og køling
Uponors energieffektive løsninger til gulvvarme og -køling er bogstavelig talt grundlaget for bæredygtig boligkomfort. Gulvvarme er i sig selv en effektiv opvarmningsmetode, da man takket være den større overflade kan nøjes væsentlige lavere temperaturer end radiatorer. Men Uponor går videre.

  • Kompatibelt med vedvarende energikilder
  • Kombinerer opvarmning og køling i én løsning
  • Automatisk regulering reducerer energiforbruget
  • Skræddersyede løsninger til nybyg og renovering

Bæredygtige produkter og løsninger til at lede branchen mod cirkulær økonomi

Vi stræber efter at udvikle løsninger med gennemsigtige beregninger af CO2-aftryk via EPD’er og lav driftspåvirkning på miljøet. Alt dette for at støtte vores kunder i deres omstilling til bæredygtighed. For os er en bæredygtig løsning lig med lang levetid og den høj produktkvalitet.

Inden 2027 er vores mål at kunne tilbyde bæredygtigt alternativ for 50% af vores produktportefølje. Som det første store skridt til at realisere vores mål har vi lanceret en række produkter med væsentligt lavere CO2-aftryk, som vi har mærket med “Uponor Blue”-mærket.

Verdens første biobaserede PEX-rør*
Med lanceringen af Uponor PEX Pipe Blue kan kunderne nu vælge et biobaseret PEX-rør. Det har samme kvalitet og anvendes på præcis samme måde som traditionelle PEX-rør, men byder på flere fordele i forhold til aftrykket på klima og miljø:

  • Op til 90 % lavere CO2-aftryk sammenlignet med fossilt baserede PEX-rør
  • Enestående mulighed for at reducere bygningers CO2-aftryk
  • Fuld gennemsigtighed i værdikæden
  • Samme kvalitet som konventionelle Uponor PEX-rør

*) med ISCC-certificering (International Sustainability and Carbon Certification), baseret på massebalancemetoden.

Rør med markedets laveste varmetab
Bæredygtighed handler også i høj grad om at optimere brugen af vores fælles ressourcer. Ved at optimere alle dele af fx fjernvarmeinstallationer bidrager man aktivt til den grønne agenda, og her kommer de nye Uponor Ecoflex VIP-rør ind i billedet. De tilbyder ikke alene en hidtil uset fleksibilitet i installationen, men også markedets laveste varmetab for præisolerede rør.

  • Præisoleret rørsystem med enestående isoleringsevne
  • Vakuumisoleringspanel (VIP) tilbyder laveste lambda-værdi: 0,004 w/mK
  • Op til 60 % reduktion i varmetab gennem VIP-teknologien
  • 20 % lavere CO2-udledning over installationens livscyklus

Sammen på vej mod et bedre klima
Det er en spændende, men også udfordrende tid, vi lever i, når det gælder arbejdet for et bedre klima med en lavere belastning af vores fælles miljø. For Uponor er opgaven imidlertid klar: fortsat udvikling af integrerede løsninger, der gør det nemmere for kunderne at opfylde deres mål.

Det kræver lydhørhed og et tæt partnerskab, så kundernes og markedets krav også fremover afspejler sig i de produkter og løsninger, der bliver introduceret.

Se mere på https://www.uponor.com/da-dk/vvs/virksomheden/miljodagsorden

Og på *) https://sciencebasedtargets.org/