Innovativt projekt på Fyn forvandler overskudsvarme til gulvvarme

Stor fabrikshal fÃ¥r opvarmninge via Magne-systemet fra UponorI forbindelse med opførelse af nyt lager og værksted valgte en industrivirksomhed at udnytte overskudsvarmen fra produktionen til gulvvarme i den nye bygning. Valget faldt på et fleksibelt system fra Uponor, der monteres direkte på armeringsnettet i gulvet.

I dag skal industrivirksomheder tænke innovativt for at jagte de sidste marginaler inden for klimatiltag og ressourcebesparelser. Det gælder også i forhold til varmegenvinding, hvor produktion kan generere varme, der bør udnyttes bedre end bare at blive lukket ud til omverdenen og gråspurvene.

“En af vores større kunder fik den idé at bruge overskudsvarmen fra produktionen til at opvarme den bygning med lager og værksted, der var i støbeskeen,” fortæller Peter Henrik Jensen, ejer af Otterupfirmaet Bårdesø VVS & Energi A/S, som fik opgaven med at installere den valgte løsning. Han fortsætter:

“Vi havde et tæt og godt samarbejde med Beregnergruppen i Odense, som stod for at dimensionere systemet. De valgte Uponor Magna-industrigulvvarmesystemet af flere grunde. Dels har de haft rigtig gode erfaringer med netop dette system tidligere, og dels kan man med Magna etablere længere kredse, hvad der letter installationen.”

Et godt rør at arbejde med på pladsen

Bårdesø VVS & Energi har haft to mand på opgaven gennem tre dage. Projektet har omfattet etablering af 10 kredse i alt til industrigulvvarmen i den nye bygning, der skal rumme lager og værksted. Hver kreds er på 320 meter, så der er brugt samlet 3.200 meter Magna-gulvvarmerør til opgaven, og erfaringerne er gode.

“Jeg hører fra mine folk, at det er et godt og behageligt rør at arbejde med. Det er fleksibelt og er dimensioneret til det kraftige rionet, der her bliver brugt til armeringen af betonen. En yderligere fordel er, at Uponor leverer det som et samlet system med alt, hvad vi har brug for af koblinger og tilbehør,” oplyser Peter Henrik Jensen.

Han tilføjer: “Vi har i øvrigt ikke kun haft et godt samarbejde med Beregnergruppen, men også med Uponor selv, hvor Tommy har været virkelig behjælpelig med service og rådgivning under hele processen.”

Nytænkning i den grønne omstilling

Hos Uponor Building Solutions er Account Manager Tommy Clement også meget tilfreds med forløbet og med projektet som helhed.

“Det er en fornøjelse med en industrivirksomhed, der tænker kreativt, og det er meget tilfredsstillende at bidrage til at føre sådan et projekt ud i livet. Magna-systemet er ideelt til industrigulvvarme, det kan lægges meget fleksibelt og kan levere en høj kapacitet til både varme og køling. Et stærkt bidrag til den grønne omstilling,” slutter Tommy Clement fra Uponor’

SÃ¥dan