Uponor

Hedelyparken i Greve skifter til en korrosionsfri fremtid

Greve Boligselskabs renoveringsprojekt vil forny samtlige vand- og afløbsinstallationer i de 248 lejligheder og 12 varmecentraler

Kort efter byggestart skulle der på grund af Corona holdes pause og laves en række trygheds-foranstaltninger, blandt andet sikre toilet- og badeforhold for beboerne. Så kunne vi fortsætte det store arbejde, fortæller projektleder Jesper Jensen fra Øens VVS-entreprise. – Her var Greve Boligselskab gode til at lytte til beboerne og finde de rigtige løsninger sammen med hovedentreprenøren.

VVS-virksomheden kan nu se frem til 18 travle måneder med renoveringsopgaven for hovedentreprenøren, Hansen & Andersen, Næstved. Arbejdet omfatter udskiftning af alle brugsvands- og afløbsledninger, inklusiv brugsvandsledninger fra boilerrum og kælder, samt stigestrenge i alle boligblokke.

I samtlige 248 lejligheder fornys brugsvandsinstallationer, afløb og faldstammer – og i alle boilerrum renoveres brugsvands-installationer frem til beholder. Resultatet bliver bl.a. nye flotte badeværelser og toiletter til alle beboere, i alt 286 enheder.

Ny infrastruktur på hele forsyningssiden

– I praksis får Hedelyparken en komplet ny infrastruktur på forsyningssiden og Øens VVS Entreprise har valgt Uponors korrosionsfri løsninger til det hele, siger Kenneth Nordstedt, formand hos Øens VVS Entreprise.

– En klar fordel ved produkterne er, at de er så lette, nemme at arbejde i, bearbejde, skære og presse. Vi starter jo i kældrene, med de vandrette hovedrør i Alu-PEX, samt fører de lodrette stigestrenge op – også i Alu-PEX – og så arbejder vi med Uponors PEX-rør og indmuringsdåser, som også fungerer rigtig godt. Det er Q&E, vi bruger her og er glade for.

– Afløb og faldstammer laver vi med Decibel systemet, som er støjsvagt og enkelt at arbejde med. Vi skærer med båndsav, som giver et helt lige snit, og til afgratning bruges vinkelsliber med papskive. Det er hurtigt og nemt.

Sikkerhed for levering

– Så alt er meget nemt at arbejde med og af lette materialer, som skåner os. Her i Hedelyparken bliver vores medarbejdere samtidig skånet ved, at byggeriet kun går til 1. sal. Vi har brugt Uponor produkter i en del år, men dette er den første sag i en størrelse og et omfang, hvor arbejdet varer i halvandet år. Informationen fra Uponor er god med vejledninger og tegninger. Deres konsulent er meget behjælpelig, kommer altid med det samme, hjælper med lån af værktøj og andet.

– Bestillingen af de mange materialer kræver planlægning et stykke tid frem. Der er 5 forskellige typer lejligheder, som jeg laver bestillingslister til, og kældrene er også forskellige, forklarer Kenneth Nordstedt.

– Sikker levering er afgørende. Du må aldrig gå ned på materialerne, og jeg skal hele tiden kunne overskue, hvad vi har, og hvad vi skal bruge. A&O Johansen er grossisten, der leverer til os, og de gør det godt. Vi ser i øvrigt frem til, at Uponor kommer med deres S-Press PLUS fittings i 63 og 75 mm. Dem skal vi bruge i Afdeling 2 af Hedelyparken.

Fakta

Hedelyparken – indvendig renovering af boligblokke. Bygherren er Greve Boligselskab, som arkitekt er valgt Sna Arkitekter ApS, og Kim Olsson A/S er rådgivende ingeniører. Projektet udføres i form af hovedentreprise Hansen & Andersen. Næstved A/S. Øens VVS Entreprise A/S er valgt som VVS-entreprenør. Beregnet byggeperiode ca. 18 måneder til en anslået udgift på ca. 50 mio.kr.