
Geotermi-taskforcen, som blev nedsat i december 2020 er kommet med en klar konklusion – geotermi besidder et stort potentiale. Vurderingen er, at op imod 15 procent af den danske fjernvarmeproduktion vil kunne dækkes af geotermi.
Flere steder er allerede i gang, fx i Aarhus, mens det en række andre steder er udvist stor interesse for teknologien. Det gælder bl.a. Storkøbenhavn, Holbæk, Skanderborg-Hørning, Sønderborg og Viborg.
Overordnet vurderes geotermi at kunne indpasses i 25-35 fjernvarmesystemer, men geotermi vil dog være i hård konkurrence med andre varmeforsyningsanlæg, herunder affaldsforbrænding, biomasse og varmepumper.
Geotermiboringer er en økonomisk risiko, og for at mindske den, blev der oprettet en risikoafdækningsordning, som kunne yde økonomisk støtte. I den nuværende form har den dog ikke været anvendt, og den er efterfølgende blevet nedlagt
Energistyrelsen følger udviklingen på geotermiområdet og har senest opdateret udbuddet for geotermitilladelser i juni 2023 for at forkorte sagsbehandlingstiden og skabe større sikkerhed for fremdrift i geotermiprojekterne.
Læs evalueringen fra Taskforcen her
Kilde: Energistyrelsen