
Strømafbrydelser, toldmure, cyberangreb og krige kan fra den ene dag til den anden påvirke forsyningskæder eller andre vitale dele af virksomhederne og dermed udgøre en reel trussel for dansk erhvervsliv.
Mange danskere har allerede sikret deres private hjem med dåsemad, jodtabletter og solcelledrevne radioer – men virksomhederne skal også være rustet til at håndtere uforudsete hændelser og markedsskift.
– Vi lever i en tid, hvor forandringer nærmest sker fra dag til dag. Derfor er det afgørende, at landets virksomheder er forberedte på det uventede, fastslår Line Fossing Riel, direktør i Erhvervshus Sjælland, og fortsætter:
– Med tilskud til kriseberedskab får virksomhederne mulighed for at identificere nye forretningsmuligheder og få en konkret udviklingsplan med tiltag, der gør virksomhederne stærkere, mere robuste og i stand til at udnytte de nye muligheder, som kriser ofte også bringer med sig.
Nyt rådgiverforløb styrker robustheden
Via virksomhedsprogrammet SMV:PRO tilbyder Danmarks seks erhvervshuse et nyt rådgiverforløb, hvor små og mellemstore virksomheder kan få hjælp til at udarbejde en konkret beredskabsplan og styrke deres forretningsmodel – med tilskud på op til 50 %.
Et tiltag som Jes Lerche Ratzer, chef for Erhvervsfremme i Dansk Industri, støtter op om.
– Vi lever i en tid, hvor forandringer sker hurtigere end nogensinde før. Robusthed og evnen til hurtigt at tilpasse sig nye vilkår bliver et afgørende konkurrenceparameter for dansk erhvervsliv, siger han, og fortsætter:
– Med rådgiverforløbet får danske SMV’er et værdifuldt redskab til både at sikre deres eksisterende forretning og spotte nye muligheder i en krisetid.
Forløbet består af to faser: Først identificeres virksomhedens risici, og der udarbejdes en skræddersyet beredskabsplan. Dernæst arbejdes der med en konkret udviklingsplan, som styrker robustheden og fremtidssikrer forretningen, blandt andet gennem kompetenceudvikling af ledere og nøglemedarbejdere.
Kilde: Erhvervshus Sjælland