
Faktorer som kravene til leverandører samt betydelige investeringer i områder som solenergi og udfasning af fossile brændstoffer er med til at forklare, hvorfor det internationalt anerkendte Science Based Targets initiative har godkendt Salling Groups klimamål.
Godkendelsen er baseret på investeringer på 2,4 milliarder i overgangen til vedvarende energi og i særdeleshed på kravene til leverandører om at opstille ambitiøse, ægte og opnåelige klimamål, der stemmer overens med målene i FN’s Parisaftale.
– Vores klimaambition er baseret på store mængder data og beregninger, og vi er utrolig stolte af, at de ambitiøse mål, vi har sat, ikke kun for vores egen drift, men for at inddrage hele vores værdikæde i rejsen mod en mindre klimabelastende dagligvarehandel, nu er blevet videnskabeligt validerede. Med godkendelsen ved vi, at vi er på rette vej, siger den kommende CEO for Salling Group, Anders Hagh, der som nuværende CFO har ansvaret for den store mængde data og beregninger, der ligger til grund for koncernens klimamål.
Godkendelsen af målene indikerer, at den plan, Salling Group har lagt, for at opnå en såkaldt Net Zero-drift i 2050, både er realistisk og opnåelig. Eller sagt på en mere jordnær måde: Ved at følge planen, kan Salling Group forvente, at varerne på hylderne i 2050 – fra dyrkning til forbrug – ikke efterlader et negativt CO2e-aftryk.
Selvom Salling Groups egne CO2e-udledninger kun udgør omkring fem procent af værdikædens samlede udledninger, og på trods af milliardinvesteringen i optimering af energiforbrug og vedvarende energi, ligger den største udfordring i at reducere CO2e-udledningen i produktion og forarbejdning af de varer, koncernen sælger.
– Det er en enorm opgave, som vi er begyndt på ved først at bede de største af vores leverandører om at opstille klimamål i overensstemmelse med Parisaftalen. Mere specifikt har vi indtil nu bedt 400 leverandører om at formulere godkendte klimamål inden 2027, siger Anders Hagh.
Kilde: Salling Group