Træet som ressource på Build in Wood

Hvilken rolle spiller træ på den politiske scene i forhold til at nå klimamålene? Hvis alle bygger i træ, er der så nok? Hvordan sikrer vi bæredygtig brug af træ i forhold til bæredygtig skovdrift og bæredygtig strategi?

På Build in Wood den 18. & 19. maj sætter vi fokus på temaet Træet som ressource og på nogle af de mange spørgsmål, der opstår, når man bygger med træ. 40 kompetente talere vil gøre deres for at svare på nogle af de mange spørgsmål, samtidig med de deler ud af deres erfaringer og viden på området.

Klimapåvirkning fra 20 danske træbyggerier
I november 2021 udgav BUILD en rapport, der havde til formål at undersøge potentialet for træbyggerier i forhold til at reducere klimapåvirkninger for danske bygninger. På konferencen bliver du klogere på de faktorer, der spiller ind, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med LCA og træbyggeri og om det at bruge træ i sig selv reducerer klimapåvirkningerne.

Træ som bæredygtig ressource til byggeriet
EU skal være klimaneutral i 2050. Der er behov for meget mere biomasse og samtidig brug for flere træer til at fjerne CO2 fra luften. Det er beskrevet i en række strategier og reguleringer, som blev præsenteret af EU Kommissionen i 2021 i udspillet: Fit for 55. Få indblik i de vigtigste tiltag med konsekvenser for skovene og efterspørgslen på træ.

Læs mere her 

Tilmeld dig her