Anteco Thermo Trade A/S

Når varmeventilatoren begynder at tale med lufttæppet

Når varmeventilatoren begynder at tale med lufttæppet
Flowair, der via Anteco Thermo Trade A/S har været på det danske marked de sidste par år, er producent af bl.a. varmeventilatorer, lufttæpper, decentrale ventilationsanlæg med kryds-varmeveksler og cirkulationsventilatorer til optimering af indeklimaet.
Produkterne leveres og installeres ofte hver for sig, men helt unikt for system Flowair er, at man kan få enhederne til at ”tale sammen” og få mange af de funktioner, man traditionelt har i et CTS-anlæg, ned i en mindre skala.

Vi faldt for varmeventilatoren, men fik så meget mere med …
Vi var egentligt på udkig efter en leverandør af varmeventilatorer og fandt frem til Flowair i Polen. Vi oplevede dem som vanvittigt innovative”, fortæller Nis Pedersen fra Anteco. LEO varmeventilatorer leveres med en 3-trins motor og har hastighedsregulator indbygget i termostaterne. Kabinettet er i PPE, der er et meget let materiale, gør enheden nem at montere. Montagebeslaget er universelt og dækker næsten alle tænkelige installationer, og det er endda inkluderet i prisen. ”Og så var de prismæssigt konkurrencedygtige”, siger Nis og fortsætter, ”Udover varmeventilatorerne til industribyggeri havde de en linje dedikeret til landbruget, med produkter, der er nemme at rengøre og tåler bl.a. ammoniak. Da Anteco både har traditionelle VVS’ere som forhandlere, men også landbrugssmede, var det et helt perfekt sortiment for os. Vi rejste derfor ned til fabrikken for en yderligere dialog”.

”Vores første møde med Flowair var noget af en øjenåbner”, fortæller Nis. Anteco fik demonstreret, hvordan hvert af Flowairs produkter kunne benyttes separat, som det traditionelt gør sig gældende. Fx et lufttæppe med en mekanisk dørsensor, der blot tænder og slukker, når døren åbner. Eller varmeventilatoren, der starter og stopper på basis af signalet fra termostaten. Men at det hele kan projekteres, så det taler sammen uden brug af et avanceret og økonomisk tungt CTS-anlæg, det er nyt.

Når døren eller porten åbnes, og lufttæppet aktiveres, kan styringen ændre på varmetilførslen nær den åbne dør/port og regulere varmeventilatoren midlertidigt. Er der for varmt under loftet, kan cirkulationsventilatoren presse varmen ned, før varmeventilatoren går i drift, og det hele kan spille sammen med ventilationsanlægget/krydsveksleren. Hele systemet kan optimere klimaet med én ”T-box”, som den centrale styring hedder. Den kan derudover også kobles til større CTS-anlæg, hvis der er behov for det.

Det unikke lufttæppe
Et andet interessant produkt, Anteco så på besøget, var lufttæppet med indbygget varmeventilator. I mindre butikker og lokaler kan der både være behov for et lufttæppe ved døren, men også en varmeventilator. Så hvorfor ikke bygge dette sammen i én og samme enhed – det er ikke set før. Det giver en nemmere montage og færre synlige komponenter i lokalet. En enkel, men innovativ tankegang.

Et prisvindende ventilationsanlæg
I forbindelse med udvikling af produkter går Flowair ofte nye veje, når der skal vælges materialer og ideer. Da man skulle udvikle et decentralt og kanalfrit ventilationsanlæg, endte man med både en pris ved Red Dot Design Awards og if Design Awards. OXeN er et decentralt ventilationsanlæg, der holder omkostningerne til montage og vedligeholdelse nede på et minimum. OXeN kan ligeledes tale sammen med andre OXeN-enheder, lufttæpper og varmeventilatorer via samme T-box. Der er således tænkt i både optimerede enkeltenheder, men også i samspillet mellem flere forskellige produkter, der sammen forbedrer indeklimaet og samtidig reducerer omkostningerne til opvarmning.

 

Download brochurer:

FLOWAIR-systemet

Flowair LEO Varmeventilator

Flowair ELiS Lufttæpper

Flowair OXeN Ventilationsanlæg