Kaare Dybvad Bek: Det er afgørende, at vi får skubbet på den bæredygtige udvikling i byggeriet

Kaare Dybvad Bek er medlem af Socialdemokratiet og har været boligminister siden 27. juni 2019. Kaare Dybvad Bek åbner Building Green den 28.-29. oktober med en åbningstale om bæredygtigt byggeri – i dag og i morgen.

Her kan du læse et uddrag af et interview med boligminister Kaare Dybvad Bek:

Hvordan arbejder du for bæredygtighed i byggeriet?
Som boligminister er det mit privilegie at være med til at sætte dagsordenen for udviklingen i byggeriet i tæt dialog med branchen. Jeg mener, det er afgørende, at vi får skubbet på den bæredygtige udvikling i byggeriet, så der fokuseres på både klimamæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Inden sommeren lancerede vi den frivillige bæredygtighedsklasse for byggeriet, som netop bygger på de elementer.

 Hvilke udfordringer og muligheder ser du inden for bæredygtigt byggeri?
Jeg ser udfordringer og muligheder som to sider af samme sag i denne sammenhæng. Det handler om at ramme en bæredygtig balance, og deri ligger der mange muligheder. Dels skal der allerede i dag tænkes mere over, hvordan vi bygger gode langtidsholdbare bygninger, der belaster klimaet mindst muligt, og dels skal vi sørge for ikke at bruge flere ressourcer, end vi har. Det skal sikre byggeri af høj kvalitet, som kan være til gavn for os som brugere i dag, og som også fremtidige generationer kan få glæde af.

Læs resten af interviewet her.

Gratis adgang til streamingen – kun for tilmeldte!
Har du husket at tilmelde dig til Building Green uger den 28. og 29. oktober? Det er kun tilmeldte, der kan se med, når vi streamer det store jubilæumsprogram.

Hent din gratis billet til streamingen her: Tilmeld dig nu!