Inspiration fra projekter på Building Green Aarhus

På Building Green Aarhus den 15. & 16. juni får du ny viden og inspiration, der stiller skarpt på bæredygtige valg med fokus på transformation, materialevalg og bynatur.

Du kan blandt andet møde Anders Tyrrestrup, der er stiftende partner og arkitekt hos AART og står bag Universitetsbyen i Aarhus, Julian Weyer, der er partner og arkitekt ved C.F. Architects og står bag Flodbyen Randers og Kathrin Susanna Gimmel, der er arkitekt og partner ved JAJA Architects og står bag Ressource Blokken.

Flodbyen Randers
Flodbyen Randers er det største byudviklingsprojekt i Randers’ historie. Visionen er at bringe byen til vandet og danne rammen om en fremtidssikret og bæredygtig byudvikling. Området dækker over 59 hektar. Projektet vil skabe mere plads til nærværende natur og have fokus på klimatilpasning. Visionen er også at genskabe den historiske forbindelse til Gudenåen med nye vand-, natur- og kulturoplevelser midt i byen.

C.F. Møller Architects er arkitekter på projektet. Hør partner Julian Weyer fortælle om arbejdet med grønne omdannelser af nye og eksisterende bymiljøer i ind- og udland.

Ressource Blokken
Boligorganisationer og kommuner skal i de kommende år rive bygninger ned i udfordrede boligområder. Forskningsprojektet Ressource Blokken kigger på muligheder for at genanvende så mange af bygningsdelene som muligt til nye bygge- og anlægsprojekter. En af de store forventninger til projektet er blandt andet at kunne benytte betonkonstruktioner til direkte genbrug, som kan føre til en stor CO2-besparelse.
Hør mere om det spændende projekt fra Kathrin Susanna Gimmel. Hun er arkitekt og partner i JAJA Architects, der er en del af projektet.

Universitetsbyen i Aarhus
AART er arkitekterne bag en udviklingsplan, der skal omdanne Aarhus Kommunehospital til en byintegreret campus. Planen bygger på fire dogmer: det forstærker stedets historiske potentiale, forbinder det med den omkringliggende by, bringer det i spil med moderne livsformer og indrammer det i en robust planløsning. Derudover skal transformationen styrke fortællingen om Aarhus som en levende og attraktiv universitetsby.

Hør Anders Tyrrestrup, stiftende partner og arkitekt, AART, fortælle om AARTs aktuelle transformationsprojekter

Læs mere her 

Tilmeld dig gratis her