Hvordan kan vi transformere den eksisterende bygningsmasse?

På Building Green Aarhus den 15. & 16. juni bliver du klogere på transformation og renovering. Gennem oplæg og debatter får du sat fokus på hvornår det er mest optimalt at transformere og du kan høre om lokale og internationale projekter.

Når vi river ned og bygger nyt, koster det en del på CO2-regnskabet. Det er derfor vigtigt, at vi ikke kun retter fokus på bæredygtigt nybyggeri, men at vi også ser nærmere på den eksisterende bygningsmasse. Hvordan sikrer vi, at vi bevarer vores arkitektur og kulturarv samtidig med vi bygger bæredygtigt og opdaterer eksisterende bygninger til fremtiden?

Anders Tyrrestrup: Transformation og renovering – Datidens præg på fremtiden
Begreber som atmosfære, identitet og autenticitet er kvaliteter, der går igen som effektfulde potentialer i langt de fleste bygninger uanset om de er 20 eller 200 år gamle. Med udgangspunkt i AARTs aktuelle transformationsprojekter deler Anders Tyrrestrup ud af erfaringer om de mange bæredygtige effekter, de har medført. Hør blandt andet om transformationen af Aarhus Kommunehospital til Universitetsbyen.

Kathrin Susanna Gimmel: Bæredygtig transformation: Fra bydel til bygningsdel
Genanvendelse og transformation af den eksisterende bygningsmasse er én af byggebranchens mest direkte veje ud af klimakrisen. Gennem tre eksempelprojekter viser Kathrin Gimmel, hvordan JAJA Architects arbejder med transformation i alle skalaer, fra bydel til bygningsdel. Hør blandt andet om GAME Streetmekka i Aalborg, hvor en gammel industribygning omdannes til en kreativ ramme for gadeidræt og fællesskab.

Debat faciliteret af Værdibyg: Transformation der betaler sig
Hvordan kan de bæredygtige muligheder ved transformation og renovering værdiansættes, så de kan spille ind i bygherrens økonomiske overvejelser? Og hvordan tilrettelægges en værdiskabende renoverings- eller transformationsproces? Det kan du være med til at drøfte sammen med Værdibyg og et panel af praktikere, som fra forskellige steder i værdikæden har erfaring med transformation, der betaler sig.

Søren Garner, seniorrådgiver, Granville
Graves Simonsen, projektchef, Bygherreforeningen
Sabina Holstein, bygherrerådgiver, Roskilde Kommune
Facilitator: Stephan Sander, seniorprojektleder, Værdibyg

Vil du også blive klogere på bæredygtig transformation og renovering?
Læs mere her
Tilmeld dig gratis her