HT-EPS er løsningen til særligt varmebelastede miljøer

HT- EPS råvaren er udviklet af Synbra Technology med det mål at kunne udnytte de mange positive egenskaber vi kender fra traditionel EPS (airpop), i miljøer hvor temperaturen kan overstige 100°C

HT-EPS er forkortelsen for High Temperature – Ekspanderet polystyren og er traditionel EPS (airpop) tilsat PPO (polyphenylene oxide). Materialets varmledningsevne på 0,033 Wat/mk gør det ideelt til isolering i og omkring produkter der stiller særlige krav til varmestabilitet og brandsikkerhed. Materialet tilbydes også med brandhæmmende egenskaber.

Materialets trykstyrke er højere end EPS (airpop), hvilket gør det særdeles anvendelig til produkter der skal beskyttes mod stød og slag.

Mange anvendelsesmuligheder

HT-EPS anvendes allerede i mange produktløsninger og på tværs af forskellige industribrancher. I automobilindustrien anvendes materialets fordele f.eks. i solskærme, hattehylder og døre.

Øgede isoleringskrav i byggeri, gør materialet særlig velegnet, hvor bygningsdele udsættes for høj varme ved direkte sollys. F.eks. indbygges HT-EPS materialet som isolering i vinduer. Det betyder at vinduerne kan afsættes på det globale marked, uafhængig af klimatiske forhold.

Også i HVAC industrien, hvor temperaturer på kedler, rør og ventiler kan nå forholdsvis høje temperaturer, er HT-EPS en modstandsdygtig løsning som komponentbeskyttelse og isolering.

HT-EPS er B2 klassificeret i henhold til DIN4102 og HF1 klassificeret i henhold til UL94.

Unikke egenskaber

HT-EPS formgives i aluminiumsværktøjer. Afhængig af om materialet skal anvendes som stødabsorberende isolering eller som komponentdele, kan densiteten varieres fra 30 g/l til 125 g/l. De høje densiteter gør det bl.a. muligt at skrue og montere direkte i materialet.

HT-EPS er endvidere fødevaregodkendt og velegnet til brug i mikrobølgeovn. Ved genbrug af produkterne, kan man benytte damprens til rengøring uden af materialets egenskaber forringes.

Styropack tilbyder HT-EPS produktion i farverne: råhvid og mørkgrå.

Du kan læse mere om HT-EPS materialet på vores hjemmeside. Her finder du også relevant information om de øvrige materialetyper vi arbejder med.