Hør om prisvindende projekter på Building Green

I sidste uge lancerede vi jubilæumsprogrammet til Building Green København den 28.-29. oktober. Har du set det?

Programmet tager udgangspunkt i temaet “Accelerer bæredygtigt byggeri” og indeholder talere fra danske tegnestuer, der står bag prisvindende og innovative projekter i Danmark og udlandet. Du kan for eksempel høre Dorte Mandrup fortælle om Vadehavscentret, Cobe-grundlæggeren Dan Stubbergaard om Tingbjerg Bibliotek og Kasper Guldager Jensen fra 3XN om det nye Sydney Fish Market.

TILMELD DIG NU

LÆS MERE OM BUILDING GREEN

 

Vadehavscentret

Vadehavet er en 500 kilometer lang kystlinje, der blev skabt for 12.000 år siden. Ved Vadehavet i Ribe står Dorte Mandrup bag det prisvindende Vadehavscentret, der er tilpasset og afspejler det omkringliggende marskland. Noget af det særlige ved Vadehavscentret er materialevalget, og bygningen er dækket af strå – på facade, tag og undertag. Der er i alt brugt 25.000 bundter tagrør fra Limfjorden og Ringkøbing Fjord og 34 km robinie-lister.

På Building Green kan du høre Dorte Mandrup, når hun holder en præsentation om æstetik og videnskab, der går hånd i hånd, og du kan høre hende fortælle mere om Vadehavscentret.

Hør mere om Vadehavscentret og æstetik.

 

Tingbjerg Bibliotek

Tingbjerg Bibliotek er en del af en ambitiøs strategi om at genopfriske området, der har et lidt blakket ry. Biblioteket er også et kulturcenter, der tilbyder beboere i området at mødes på tværs af kulturer. Tanken er at det skal fungere som et samlingspunkt og positivt vartegn for området. Arkitektonisk skiller Tingbjerg Bibliotek sig ud samtidig med at Cobe, som står bag bygningen, har brugt genkendelige elementer fra Tingbjerg.

På Building Green kan du opleve Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger hos Cobe, tale om Tingbjerg Bibliotek, Design for life og urbane udfordringer.

Bliv klogere på Design for life og urbane udfordringer.

 

Sydney Fish Market

På den ikoniske havn i Sydney kommer der i 2023 et helt nyt madmarked, som den danske grønne tænketank GXN blandt andet står bag. Målet er at forynge det nuværende Sydney Fish Market i det unikke og urbane havneområde og skabe en maddestination i verdensklasse, der både vil være dynamisk, bæredygtig og medfølende over for lokalområdet.

På Building Green indtager Kasper Guldager Jensen, medejer af 3XN og stifter af GXN, Main Stage for at tale om grøn innovation i praksis. Han vil blandt andet fortælle mere om Sydney Fish Market og om hvordan bæredygtighed er blevet en god forretning.

Hør om grøn innovation i praksis og det nye vartegn i Sydney.