Gensynsglæden var stor på Building Green København

To dages bæredygtighedsfest for byggebranchen i Forum var en stor succes. Under temaet ’Alt er forbundet’ samlede Building Green igen byggebranchen til viden, netværk og inspiration om bæredygtigt byggeri. Der var et stort fremmøde med over 8000 besøgende på de to dage.  

Der var kø begge dage, da Building Green inviterede byggebranchen indenfor i Forum, og de mange fyldte scener bevidnede det høje deltagerantal. I løbet af de to dage summede eventen af bæredygtighed og innovation. Alt i alt en stor succes, der fuldt ud levede op til forventningerne, lyder det fra arrangørerne af Building Green:

– Det har været et meget glædeligt gensyn med branchen, og vi er super tilfredse og lidt overvældet over den store tilslutning. Vi har savnet det, og vi kan mærke, at det har branchen også. Det er vores indtryk, at der har været fantastisk stemning rundt omkring, og at der har været sammenhæng mellem temaer og spørgsmål på de forskellige scener. Det er så vigtigt at samle alle i værdikæden, og det har været tydeligt over de her to dage, fortæller Sarah Elhauge, administrerende direktør for Building Green.

Building Green havde skruet op for programmet i år, og det betød ikke mindre end seks scener med talere fra ind- og udland og spændende debatter. Derudover kunne de besøgende også gå på opdagelse i områder som Bæredygtighed i praksis – powered by STARK, Start Up + Meet Up med 8 inspirerende iværksættere, Tech Match Innovation Arena, og en udstilling af værker fra Det Kongelige Akademi.

Travlhed i standene

Rundt omkring i Forum stod 170 udstillere af bæredygtige løsninger og produkter til byggeriet klar til at gå i dialog med de besøgende og vise deres løsninger frem. Der var gang i dialoger, inspiration og vidensdeling, og den store tilslutning til eventen kunne også mærkes i standene. En af de stande med meget travlhed var stand 166, der bestod af blandt andet EcoCocon Danmark, Havnens Hænder og Henning Larsen Architects. Hvis man skal løfte byggeriet til at være bæredygtigt, skal man have alle led med, og derfor har Lars Keller, Co-founder af EcoCocon Danmark, taget initiativ til en stor stand, hvor der både var materialeleverandører, arkitekter, it-leverandører, entreprenører og en nedbryder på en og samme stand.

– Tanken med standen ”One planet – stronger together” er at få alle led i byggeprocessen med. Fra drøm til nedrivning af bygningen. Det er vigtigt at snakke sammen på tværs og gerne tidligt i processen. Derfor har vi lavet den her stand, hvor det hele er samlet. Det har været en virkelig god event, hvor der har været mange spændende folk inde. Vi har haft så travlt på vores stand, at jeg ikke har haft tid til at se andet. På den måde er Building Green et vigtigt forum for bæredygtigt byggeri i Danmark, fortæller Lars Keller.

Endnu mere Building Green i 2022

Næste gang Building Green slår dørene op, bliver i Aarhus den 30. og 31. marts, hvor eventen rykker ind på Centralværkstedet. Udover den flerårige succes Build in Wood udbyggede Building Green i 2021 porteføljen af specialiserede konferencer med Build for Biodiversity, Bæredygtig Byggeproces, Biobaserede Byggematerialer og Build for Water. Til næste år er der endnu flere spændende konferencer på vej, når de præsenterer Build for Creativity og Bæredygtig Transformation. Derudover lover de også flere internationale events.

Kommende Building Green events og konferencer

6.-7. december 2021: Build for Water

8.-9. marts 2022: Build for Creativity

30.-31. marts 2022: Building Green Aarhus

27.-28. april 2022: Build for Biodiversity

18.-19. maj 2022: Build for Wood

8.-9. juni 2022: Bæredygtigt Byggeproces

24.-25. august 2022: Biobaserede Byggematerialer

25.-26. oktober 2022: Bæredygtig Transformation

2.-3. november 2022: Building Green København

Læs mere her: https://buildinggreen.eu/together/events/