Fremtidens træbyggeri slår rødder på Building Green

Nedtællingen til efterårets Building Green i København er sat ind. Programmet er snart på plads, og planteskeen er fundet frem. Det er nu, branchen skal så frø til fremtidens træbyggeri, mener den anerkendte træforkæmper Andrew Waugh. Han vurderer samtidig, at arkitekter, der ikke handler nu, er en del af problemet.

Rundt om i Europa er det de senere år blevet mere populært at bygge i træ. En række eksperter på området mener, at det er bæredygtigt og godt for klimaet, men at vi herhjemme stadig halter efter. Nu får Building Green København besøg af den anerkendte arkitekt og træforkæmper Andrew Waugh:

– Vi er i begyndelsen af en ny æra, hvor træ så småt vinder indpas. Vi er en lille familie af tilhængere, som både er optimistiske og passionerede. Men vi har brug for en familieforøgelse, hvis det virkelig skal batte, lyder det fra britiske Andrew Waugh, som sammen med kollegaen Anthony Thistleton-Smith driver det London-baserede arkitektfirma Waugh Thistleton Architects.

Byggematerialer skal komme igen af sig selv!
Andrew Waugh kommer til Building Green i håbet om at kunne inspirere til efterfølgelse og med et klart budskab til branchen:

– Vi har opført vores bygninger på samme måde i over hundrede år. Vi bliver ikke bedre, og det gør intet godt for klimaet. Derfor er vi nødt til at kigge på vores materialer på en anden måde. Vi må koble materialevalg med en forståelse for naturen og det forhold, vi har til vores planet, siger han og fortsætter:

– Vi skal plante flere træer. Så mange, vi overhovedet kan. Og så skal vi stoppe med at bruge materialer, som ikke kommer igen af sig selv. Det efterlader os kun med store huller i vores dyrebare planets overflade, siger Andrew Waugh.

Læs mere om Andrw Waughs syn på træbyggeri

Se program og tilmeld dig gratis til Building Green København