Fra idé til virkelighed: Oplev hjernerne bag innovative projekter på Build in Wood

Ripple Residence af Henning Larsen

Build in Wood giver igen i år indblik i mange inspirerende projekter, hvor træ spiller en væsentlig rolle, når konferencen løber af stablen i The Plant Cph den 20. og 21. maj.

Træ er ikke blevet et mindre vigtigt materiale for byggeriet. Det sker i takt med branchens omstilling mod mere bæredygtighed, hvor materialet udmærker sig i målet om at sænke byggeriets miljø- og klimaaftryk.

Mange forskellige initiativer og projekter ser dagens lys, og brugen af træ ser ud til at være kommet for at blive. Endnu engang samler Building Green træentusiaster fra ind- og udland på Build in Wood til to lærerige dage, hvor der er rig mulighed for at dele viden om materialet.

Mange forskellige eksperter lægger vejen forbi konferencen med eksempler på inspirerende projekter, hvor træ spiller en væsentlig rolle.

Nedenfor kan du få et indblik i tre ud af mange projekter, du bliver præsenteret for den 20. og 21. maj i The Plant Cph.

Potentialet i Danmarks største nedrivningssag – undersøgelser af højt kvalificeret træ i nye funktioner

For de fleste kan det virke umuligt at finde noget positivt ved Danmarkshistoriens største nedrivningssag, minksagen, men for arkitekter var det muligt at se potentiale i skandalen.

Mads Oien Nielsen og Simon Pyll fra Det Kongelige Akademi vandt i oktober 2024 prisen og checken på 50.000 kr. for bedste afgangsprojekt ved ’Sweco Transform Award’. Awardshowet hylder studerende, der med innovative ideer og løsninger arbejder for en mere bæredygtig fremtid.

Det prisvindende projekt går under navnet ”Potentialet i Danmarks største nedrivningssag – undersøgelser af højt kvalificeret træ i nye funktioner”. Her undersøgte de, hvordan 250.000 tons genbrugstræ fra Danmarks nedlagte minkfarme kan få nyt liv.

Mads Oien Nielsen og Simon Pyll inddrager dig i deres tanker, idéer og løsninger, når de besøger Build in Wood.

Store ambitioner kræver de rigtige valg

I Nordhavn i København er byggeriet Ripple Residence ved at blive opført. Ambitionen er at komme under 5 kg CO2 pr. m2 pr. år – en ambition som teamet bag agter at indfri.

I dette oplæg giver Flemming Blom Kjærgaard, sektionschef hos 5E Byg, Troels Dam Madsen, associate design director, Henning Larsen Arkitektur, og Nicole van der Star, investor developer hos NREP, dig indblik i processen fra bygherres ide og formål, til design af projektet over til den igangværende byggeproces. Teamet bag Ripple Residence fortæller om ambitioner, design, udførsel, læringer, og løsninger.

Du hører blandt andet om de valg, der er taget i forhold til byggesystemer og konstruktioner, brugen af CLT og elementer, og hvordan disse valg har formet og påvirket projektet og gjort det muligt at indfri ambitionerne.

Gamle danske traditioner på skruer

Andelsgaarde har fået opført et usædvanligt byggeri i Melby i Nordsjælland. Tegnet af Atelier Tejlgaard og opført af Anders Mainz ApS, som i fællesskab har fået skubbet grænserne lidt for muligheder med biobaseret byggeri.

Stråtag direkte på tagflade med træfiberisolering plus genbrugstræ i facadekonstruktion er blot et par af eksemplerne. Anders Mainz, ejerleder hos Anders Mainz, og Kristoffer Tejlgaard, founder af Aterlier Kristoffer Tejlgaard, vil på Build in Wood inddrage dig i løsningen og dele ud af deres viden.

Det er stadig muligt at få fat i en billet til Danmarks største trækonference, der løber af stablen den 20. & 21. maj i The Plant Cph – tilmeld dig her.