Find og fiks gulvvarmefejlen med Pettinaroli

Det bliver køligere, og dine kunder begynder så småt at tænde for varmen. Desværre vil nogle af dem opleve, at deres gulvvarmesystem ikke fungerer, som det skal. Her får du vores tips til hurtigt at hjælpe kunderne med at få varme i huset igen.

3 tips til fejlsøgning af gulvvarme

Spot symptomerne, og få løsningerne på de tre mest almindelige gulvvarmefejl.

TIP NR. 1: Pumpen starter ikke
Dette skyldes typisk, at gulvvarmesystemet har været slukket over en længere periode; fx i løbet af sommeren – hvilket vi IKKE anbefaler.

Pumpen har godt af, at der cirkuleres vand i den jævnligt. Slukker man den i en længere periode, risikerer man, at kalken fra vandet sætter sig inde i pumpen, så den ikke vil starte, når varmesæsonen starter.

LØSNING:
Forsøg at motionere rotoren inde i pumpen med en skruetrækker gennem det lille hul på fronten. Virker det ikke, skruer du frontdækslet af og motionerer rotoren manuelt. Det vil i langt de fleste tilfælde løse problemet.

Se, hvordan rotoren motioneres ››

TIP NR. 2: Styreboksen blinker
Når dioderne i styreboksen blinker, betyder det, at de har mistet forbindelsen til den eller de rumtermostater, der er kodet på de respektive zoner. Det bevirker, at zonen går i ”frostsikring”, og der sendes varme ud i kredsen flere gange i timen. Derfor opdages fejlen typisk først, når det pludseligt bliver meget varmt i det enkelte rum.

LØSNING:
I langt de fleste tilfælde skal batterierne i rumtermostaten blot skiftes for at genskabe forbindelsen til styreboksen. Har forbindelsen været afbrudt længe, kan det være nødvendigt at kode rumtermostaten på igen.

Se, hvordan du indkoder vores systemer ››

TIP NR. 3: Telestaten vil ikke åbne
Vil telestaten ikke åbne, selvom dioden i styreboksen kalder på varme, har den sandsynligvis sat sig. Oplever man, at telestaten åbner, men der ikke kommer varme ud i kredsen, kan det derimod være pakdåsen under telestaten, som har sat sig. Det oplever man ofte på denne tid af året, fordi mange vælger at slukke deres gulvvarmesystem henover sommeren. Men gør man det, bliver telestaterne, ventilerne og pumpen ikke motioneret regelmæssigt, og det øger risikoen for, at de sætter sig.

LØSNING:
Test om telestaten har sat sig ved at tage strømmen fra styreboksen og sætte den til igen; herefter starter styreboksen op og sender strøm ud i alle telestaterne. Disse skal åbne sig inden for 10 minutter – gør de ikke det, skal de skiftes. Indkodningen af rumtermostaterne slettes ikke ved denne test.

Har du fortsat udfordringer med vores gulvvarmesystem, kan du måske finde svaret på vores FAQ-side.

Vis mig FAQ-siden ››

Ellers er du velkommen til at ringe til os på tlf. 6341 0900.