Den japanske arkitekt Shigeru Ban taler på Building Green

Den prisvindende arkitekt Shigeru Ban er på programmet til Building Green København den 2.-3. november. Han er blandt andet kendt for sine shelters til katastroferamte bygget af papruller.

Den japanske arkitekt Shigeru Ban er kendt for at bruge materialer som træ, bambus, papir og pap som for eksempel mælkekartoner og toiletruller. Han er også kendt for sine shelters til katastroferamte. Ud af simple toiletruller har han skabt hjem til tusinder af mennesker ramt af jordskælv, oversvømmelser eller krig.

Han står bag innovative projekter som et anneks til det berømte Pompidou Center i Paris og en helt særlig kirke Cardboard Cathedral i Christchurch New Zealand, der består af 98 lige store paprør, der skulle være en midlertidig erstatning for byens tidligere katedral, som blev ødelagt af et jordskælv i 2011.

– Jeg har været interesseret i, hvad arkitekter kan gøre for samfundet, siden jeg begyndte som arkitekt. Det løber som en rød tråd gennem alle mine projekter. Jeg er interesseret i at bruge ethvert materiale, som er tilgængeligt lokalt. For mig er affald et tomt ord. Det handler om at bruge vores ressourcer med omtanke, fortæller Shigeru Ban i den her artikel.

Building Green København kan du opleve Shigeru Ban, når han indtager Main Stage og fortæller om sit arbejde med at hjælpe folk i nød og deler ud af hans mest interessante projekter.

Læs mere om Building Green København og hent din gratis billet her.