Building Green sætter fokus på træbyggeri

Building Green sætter fokus på træbyggeri

Sideløbende med årets tema omkring bæredygtige fællesskaber sætter Building Green den 30.-31. oktober i Forum også fokus på tidens trends inden for bæredygtigt byggeri og arkitektur – og der er vist ingen tvivl om at træ er en af de helt store trends lige nu.

Træbyggeri er på vej frem både i Danmark og resten af verden. Nu tyder det også på, at træbyggeri i Danmark bliver hjulpet på vej politisk af den nye boligminister.

Derfor har Building Green naturligvis en masse træ på programmet. For eksempel kommer træpioneren Michael Green, som blandt andet står bag USA’s største træbygning i massivtræ T3 Minneapolis, hele vejen fra Canada til Forum. InnoBYG faciliterer en debat, der giver en status på træbyggeriet, og så indtager den nye boligminister også Main Stage. Men programmet indeholder også meget mere om træ og træprojekter. Se det hele i programmet.

 
Michael Green, founder af Michael Green Architecture (MGA)

Michael Green Architecture står bag USA’s største træbygning i massiv-træ – den prisvindende T3-Minneapolis, der er en 7-etagers kontorbygning med LEED Gold Certificering. T3 Minneapolis blev opført på kun 2,5 måned, og der er brugt ca. 3.600 m3 træ, som vil optage omkring 3.200 tons CO2 i løbet af bygningens livstid.

På Building Green kan du høre Michael Green tale om ”paradimeskiftet” til at bygge og konstruere i træ. Læs mere om MGA her og T3 Minneapolis her.

 
Kaare Dybvad vil bane vej for mere træbyggeri

Den nye boligminister Kaare Dybvad har for nylig udtalt, at han vil arbejde for en mere nutidig lovgivning, der sikrer, at der kommer mere gang i træbyggeriet. Han vil blandt andet sikre at betonbyggeri og træbyggeri har de samme vilkår.

Den 31. oktober deltager Kaare Dybvad på Building Green og taler om bæredygtighed i byggeriet. Han taler om, hvordan vi kan reducere byggeriets klimapåvirkning og sikre et ressourceeffektivt byggeri, og så fortæller han mere om regeringens arbejde med bæredygtighed i byggeriet.

 
Vil du høre mere om træbyggeri og træprojekter?

Tilmeld dig Building Green gratis og få en masse træinspiration

Læs mere om Building Green

Se hele programmet