Building Green Aarhus: spændende byvandring i Sydhavnen

Årets Building Green program boomer med spændende keynotes, aktiviteter og indlæg på de i alt 3 scener. Igen i år gentager vi også succesen med en byvandring i Aarhus.

Tag med GoGreenwithAarhus på en spændende rundtur i et unikt byudviklingsområde og hør om bl.a.

-Frederiks Plads, et tidligere DSB værksted og nu attraktivt byområde

-Aarhus City Towers, et af landets største lavenergibyggerier

-Bylageret, Kulbroen, REUSE m.v.

Sydhavnskvarteret er både noget nyt, gammelt, lånt og blåt
Få meter fra Centralværkstedet og Building Green messen kan du opleve nogle af de mange eksempler på bæredygtige byudviklingsløsninger og få et unikt indblik i mange af de udfordringer og muligheder, som byudviklingen af Sydhavnskvarteret rummer.

Baggrund og vision for Sydhavnskvarteret
Sydhavnskvarteret skal være bydelen, hvor det nye møder det gamle. Hvor vi låner fra stedets historie og samtidig lader os inspirere af de mest spændende bydele i verden. Og hvor det blå i form af vandets evige bevægelighed og foranderlighed er bydelens underlægningsmusik.

I løbet af de næste årtier vil Sydhavnskvarteret give Aarhus en enestående, mangfoldig og levende bydel, hvor forskellighederne dyrkes, og kontrasterne giver dynamik til stedet.

Sydhavnskvarteret skal med andre ord være en smeltedigel, der forener mødet mellem en gammel bydel med havneaktiviteter, slagteri, kulturmiljøer, en mangfoldighed af mindre, kreative virksomheder, udøvende kunstnere og socialt udsatte med en ny bydel med større virksomheder og domiciler, levende byrum, og kunst og bevægelse i byrummet. Denne indbyggede kontrast mellem det nye og det gamle, mellem det store og det små og mellem det etablerede og det spirende skal være bydelens styrke.

Tour-teamet består af:
Oplægsholder Michael Tolstrup / Projektleder hos Arealudvikling og Almene Boliger hos Aarhus Kommune

Oplægsholder Marc Sejr Eggen / Projektleder hos Kulbroen

Guide og vært Inge Grønvall Revsbech / Sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling hos Aarhus Kommune

 

Hvis du vil sikre dig en af de eftertragtede 25 pladser, skal du være hurtig med at tilmelde dig. Det kan du gøre via linket her: Tilmeld byvandring

 

Du kan også tilmelde dig Building Green Aarhus gratis HER!

 

Illustration: Team, Henning Larsen Architects. Kulkransporet