Building Green Aarhus får fornemt besøg af prisvindende svensk arkitekt

Ola Kjellander, partner i arkitektfirmaet Kjellander Sjöberg, bliver én af keynote-speakerne på dette års Building Green Aarhus.

Når Building Green den 3. og 4. april slår dørene op for bygge- og arkitektur interesserede, bliver det med endnu et prominent navn på talerlisten.

Ola Kjellander fra det prisvindende arkitektfirma Kjellander Sjöberg kommer forbi Building Green den 3. april. Siden 1998 har Kjellander Sjöberg arbejdet med projekter i bl.a. Stockholm, Malmø og London, og det svenske firma har over 20 års erfaring med at arbejde med bæredygtigt arkitektur og bydesign.

– Som arkitekter har vi et stort ansvar for at skabe fysiske rammer, som fostrer integration, mangfoldighed, muligheder og kreativitet. Bæredygtighed er et gennemgående tema i alt vores arbejde, og vi har desuden et meget stort fokus på cirkulærøkonomi, miljøeffektivitet og på at udnytte ressourcerne på den mest effektive måde ved at give brugte materialer nyt liv igen. For os betyder arbejdet med bæredygtighed også at integrere naturen i både arkitekturen og byrummet for kunne skabe værdi og forbedre oplevelsen for brugerne, siger Ola Kjellander.

Livskvalitet i fokus
Til Building Green vil Ola Kjellander tale om nogle af tegnestuens mest succesfulde projekter inden for bæredygtig byplanlægning.

– Jeg vil bl.a. tale om vores projekt Commoning Kits; en udstilling, vi tog initiativ til, om behovet for fysiske mødesteder i vores samfund. Det var et projekt som resulterede i mange bud på løsninger fra nogle af de mest interessante arkitekter i Skandinavien. Jeg vil også tale om Sege Park, vores prisvindende projekt i Malmø, hvor vi gennem en deleøkonomisk tankegang og klimasmarte løsninger har skabt en bydel, hvor livskvaliteten er i fokus for områdets beboere.

– Den tankegang har vi også brugt i nogle af vores internationale projekter bl.a. i London, hvor vi gennem transformationer af allerede eksisterende bygninger har skabt fokus på bæredygtig livsstil i nye byområder i London.

Kjellander Sjöberg har også tegnestue i Malmø og har af flere omgange haft samarbejder med danske arkitekter. Senest har firmaet afleveret et bud på et byplanlægningsprojekt i Faaborg.

Ola Kjellander ser frem til at besøge Aarhus i starten af april.
– Jeg glæder mig til at dele ud af vores metoder og principper om bæredygtighed i vores arbejde, og jeg håber på, at det medvirker til at give en større debat i branchen om vigtigheden om emnet. Og så er Building Green en god mulighed for at opbygge internationale relationer omkring bæredygtige temaer, fortæller Ola Kjellander.

Mød Ola Kjellander og hør mere om Kjellander Sjöbergs projekter på Building Green den 3. april i Centralværkstedet i Aarhus.

·         Læs mere her: Building Green Aarhus 2019

·         Gratis registrering og tilmelding her